Οι στάσεις γιόγκα που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Η γιόγκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πετύχει ένα σμιλεμένo σώμα μέσα από τη ροή διαφόρων κινήσεων.

Οι στάσεις γιόγκα που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Όλοι έχουμε στιγμές στη ζωή μας που βγαίνουμε εκτός ρυθμού από τις προπονήσεις μας. Το βάρος μας πολλές φορές μεταβάλλεται ιδιαίτερα καθώς μεγαλώνουμε, και γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να χάσουμε κιλά και να μείνουμε σταθεροί σε αυτά που θέλουμε. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να τινάξουν στον αέρα τη ρουτίνα της προπόνησής μας όπως η δουλειά μας, τα ταξίδια, το άγχος, οι διακοπές. Μέσα από τη γιόγκα μπορείς να χτίσεις τη φυσική σου κατάσταση κάθε φορά και να χάσεις και βάρος.

 

Αυτές οι απλές στάσεις που συνδέονται μεταξύ τους σε μια Vinyasa, θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις τον καρδιακό σου ρυθμό και να προκαλέσεις το σώμα σου. Ξεκίνησε μαθαίνοντας τις στάσεις και έπειτα απόκτησε ροή ακολουθώντας τη μία μετά την άλλη με αρμονία, όσο θα αισθάνεσαι πιο άνετα. Για να ολοκληρώσεις μια Vinyasa, ακολούθησε τα εξής βήματα:

1. Στάσου με τα πόδια σου ενωμένα και πάρε μια εισπνοή σηκώνοντας τα χέρια σου από το πλάι. Στη συνέχεια με μια εκπνοή, κάνε κάμψη μπροστά με το κεφάλι να σου να κοιτά προς τα γόνατά σου

2. Εισέπνευσε σηκώνοντας το βλέμμα και ανοίγοντας το στήθος (μισή κάμψη)

3. Με την εκπνοή κατέβα σε σανίδα, ακούμπησε τα γόνατά σου, το στήθος και το πηγούνι σου στο έδαφος με αυτή τη σειρά

4. Εισέπνευσε για να μπεις στη στάση του πάνω σκύλου

5. Με την εκπνοή σου, έλα σε κάτω σκύλο

6. Εισπνέοντας περπάτησε και φέρε τα πόδια σου κοντά στα χέρια και έλα σε μισή κάμψη

7. Με μια εκπνοή κάνε ολόκληρη κάμψη.

8. Τώρα ανεβαίνοντας σιγά σιγά πάρε μια εισπνοή μέχρι να επιστρέψεις στην αρχική σου θέση και… εκπνοή.

Μόλις ολοκλήρωσες μια Vinyasa.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εάν θέλεις να καταφέρεις να τρέχεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή να κρατήσεις μια τέλεια σανίδα για περισσότερο χρόνο, τότε σίγουρα δεν πρέπει να αγνοήσεις αυτό το στοιχείο της φυσικής κατάστασης.

Ο χρόνος σου είναι περιορισμένος και θέλεις σε μια προπόνηση να ξεμπερδεύεις και με τα βάρη αλλά και με την αερόβια προπόνηση; Να με τι πρέπει να ξεκινήσεις και γιατί.

Έχεις ήδη δοκιμάσει τις κλασικές σανίδες όπως και κάθε παραλλαγή, όμως αυτά τα παραπανίσια εκατοστά γύρω από τη μέση σου δεν λένε να φύγουν με τίποτα.

Το καλύτερο όσον αφορά τις αερόβιες προπονήσεις; Δεν χρειάζεται καν να βγεις έξω.

Σε μια οποιαδήποτε φυσιολογική χρονιά, το να επικεντρωθείς σε έναν στόχο καλής φυσικής κατάστασης, θα ήταν αρκετά εύκολο, αρκεί να υπήρχε το κίνητρο.

Όπως θα σου πει κάθε έμπειρος γιόγκι, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να περιμένεις από το πρώτο μάθημα γιόγκα.

Με τους περισσότερους από εμάς να ζούμε σε ξέφρενους ρυθμούς με μια επιβαρυμένη καθημερινότητα, φαίνεται σχεδόν αδύνατο να ενσωματωθεί μια ρουτίνα προπόνησης στην καθημερινότητά μας.

Η καρδιά σου χτυπά δυνατά κάθε μέρα. Η καρδιαγγειακή άσκηση, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και το τρέξιμο είναι ένας καλός τρόπος να ενισχύσεις τον καρδιακό σου μυ.

Πιθανόν να μη γνωρίζεις ότι ο Τομ Χοέλ έμεινε σε θέση σανίδας για 4 ώρες και 28 λεπτά στις 22 Μαΐου 2015, δημιουργώντας παγκόσμιο ρεκόρ.

Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να μπορούμε να συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους επαγγελματίες σε κάθε τομέα.

Ενώ οποιαδήποτε μορφή άσκησης μπορεί να κάψει θερμίδες, το γρήγορο περπάτημα και οι υπόλοιπες μορφές αερόβιας άσκησης είναι κορυφή για την καύση σπλαχνικού λίπους, το εσωτερικό λίπος που περιβάλλει τα όργανα.