Οι 10 μύθοι που πιστεύεις όταν δοκιμάζεις για πρώτη φορά γιόγκα

Όπως θα σου πει κάθε έμπειρος γιόγκι, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να περιμένεις από το πρώτο μάθημα γιόγκα.

Οι 10 μύθοι που πιστεύεις όταν δοκιμάζεις για πρώτη φορά γιόγκα

Θα νιώσεις ενεργοποιημένος/η και ήρεμος/η. Θα αμφισβητήσεις την ευελιξία και τη δύναμή σου. Πιθανότατα θα έχεις την πρώτη εμπειρία σου στο διαλογισμό.

 

Υπάρχουν όμως πολλά πράγματα που δεν θα συμβούν απλά και μόνο επειδή έκανες τον «κάτω σκύλο», και παρακάτω θα τα ξεκαθαρίσουμε.

 

  1. Θα ερωτευτείς τη γιόγκα με την πρώτη ματιά

Σε κάθε άνθρωπο αρέσει και διαφορετικό είδος γιόγκα (και πίστεψε μας υπάρχουν πολλά είδη) και έτσι το πρώτο σου μάθημα μπορεί να μην είναι αυτό που περίμενες και να μην το ευχαριστηθείς. Μην απογοητευτείς. Δοκίμασε διαφορετικούς τύπους γιόγκα και θα βρεις αυτόν που σου ταιριάζει.

  1. Δεν θα χρειαστεί να τρέξεις ξανά

Η γιόγκα είναι εκπληκτική άσκηση. Μπορείς να χτίσεις τον πυρήνα σου και να αναπτύξεις υπέροχη ισορροπία, αλλά σε μια τυπική προπόνηση γιόγκα θα κάψεις περίπου 250-300 θερμίδες. Κάνοντας γιόγκα πολλές φορές την εβδομάδα σε συνδυασμό με άλλα είδη άσκησης, όπως η προπόνηση με βάρη ή το τρέξιμο, θα σε βοηθήσει να καις θερμίδες, ενώ ταυτόχρονα αποκτάς ευλυγισία και ευκινησία.

  1. Θα σε προσλάβουν στο τσίρκο

Συγγνώμη, αλλά τα όνειρά σου να γυρνάς τον κόσμο με το τσίρκο δεν θα βγούνε αληθινά. Μπορεί να μάθεις πολύ εντυπωσιακές στάσεις και κινήσεις στη γιόγκα, όμως πρέπει να συγκεντρωθείς σε αυτές που το σώμα σου νιώθει άνετα και όταν θα είσαι έτοιμος/η για το επόμενο βήμα το σώμα σου θα σε ενημερώσει.

  1. Τέλος το κρέας, μόνο vegan

Μπορεί πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με τη γιόγκα να είναι vegetarian ή vegan αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και απαραίτητη προϋπόθεση για να μπεις στην πρακτική της. Και αν όντως αποφασίσεις να αποχωριστείς το κρέας από τη διατροφή σου, θα χρειαστείς περισσότερο από ένα μάθημα γιόγκα για να υιοθετήσεις αυτό το lifestyle.

  1. Θα βρεις το ταίρι σου

Δεν είναι απίθανο, αλλά μην γραφτείς στη γιόγκα έχοντας ως προτεραιότητα να βρεις το άλλο σου μισό.

  1. Θα είσαι πάντα στην «πένα»

Σίγουρα υπάρχουν υπέροχα outfit για τη γιόγκα, όμως μετά από λίγο καιρό θα μάθεις να τα αγνοείς και να συγκεντρώνεσαι περισσότερο στην αναπνοή σου και την πρακτική.

  1. Θα αιωρήσε με μεγάλη ευκολία

Η γιόγκα θα σου χαρίσει ισορροπία σε πνεύμα και σώμα αλλά μην ξεγελιέσαι. Δεν θα γίνεις νέος γκουρού.

  1. Θα λατρέψεις τις μυρωδιές

Μέσα σε μια ομάδα 40άρηδων που κινούνται, αναπνέουν και ιδρώνουν, σίγουρα κάποιοι δεν θα μυρίζουν φρεσκάδα. Δυστυχώς συμβαίνει.

  1. Θα έχεις απόλυτη ισορροπία

Μάλλον πρέπει να εξοικειωθείς με την ιδέα ότι στις περισσότερες στάσεις η πτώση είναι αναπόφευκτη. Γι’ αυτό συγκεντρώσου σε κάθε κίνηση σύμφωνα με τις οδηγίες του δασκάλου σου.

  1. Θα βρεις αμέσως την εσωτερική σου γαλήνη

Η γιόγκα σίγουρα θα σε οδηγήσει σε μονοπάτια ηρεμίας τα οποία θα διαπιστώσεις ότι κυρίως ταξίδι και όχι προορισμός. Δεν θα σου λύσει τα προβλήματα, αλλά θα σου μάθει να τα διαχειρίζεσαι με ψυχραιμία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εάν θέλεις να καταφέρεις να τρέχεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή να κρατήσεις μια τέλεια σανίδα για περισσότερο χρόνο, τότε σίγουρα δεν πρέπει να αγνοήσεις αυτό το στοιχείο της φυσικής κατάστασης.

Ο χρόνος σου είναι περιορισμένος και θέλεις σε μια προπόνηση να ξεμπερδεύεις και με τα βάρη αλλά και με την αερόβια προπόνηση; Να με τι πρέπει να ξεκινήσεις και γιατί.

Έχεις ήδη δοκιμάσει τις κλασικές σανίδες όπως και κάθε παραλλαγή, όμως αυτά τα παραπανίσια εκατοστά γύρω από τη μέση σου δεν λένε να φύγουν με τίποτα.

Το καλύτερο όσον αφορά τις αερόβιες προπονήσεις; Δεν χρειάζεται καν να βγεις έξω.

Σε μια οποιαδήποτε φυσιολογική χρονιά, το να επικεντρωθείς σε έναν στόχο καλής φυσικής κατάστασης, θα ήταν αρκετά εύκολο, αρκεί να υπήρχε το κίνητρο.

Η γιόγκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πετύχει ένα σμιλεμένo σώμα μέσα από τη ροή διαφόρων κινήσεων.

Με τους περισσότερους από εμάς να ζούμε σε ξέφρενους ρυθμούς με μια επιβαρυμένη καθημερινότητα, φαίνεται σχεδόν αδύνατο να ενσωματωθεί μια ρουτίνα προπόνησης στην καθημερινότητά μας.

Η καρδιά σου χτυπά δυνατά κάθε μέρα. Η καρδιαγγειακή άσκηση, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και το τρέξιμο είναι ένας καλός τρόπος να ενισχύσεις τον καρδιακό σου μυ.

Πιθανόν να μη γνωρίζεις ότι ο Τομ Χοέλ έμεινε σε θέση σανίδας για 4 ώρες και 28 λεπτά στις 22 Μαΐου 2015, δημιουργώντας παγκόσμιο ρεκόρ.

Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να μπορούμε να συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους επαγγελματίες σε κάθε τομέα.

Ενώ οποιαδήποτε μορφή άσκησης μπορεί να κάψει θερμίδες, το γρήγορο περπάτημα και οι υπόλοιπες μορφές αερόβιας άσκησης είναι κορυφή για την καύση σπλαχνικού λίπους, το εσωτερικό λίπος που περιβάλλει τα όργανα.