Οι κορυφαίες στάσεις γιόγκα που κάνουν καλό στην καρδιά

Η καρδιά σου χτυπά δυνατά κάθε μέρα. Η καρδιαγγειακή άσκηση, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και το τρέξιμο είναι ένας καλός τρόπος να ενισχύσεις τον καρδιακό σου μυ.

Οι κορυφαίες στάσεις γιόγκα που κάνουν καλό στην καρδιά

Αλλά υπάρχουν κι άλλες μορφές άσκησης για μια υγιή καρδιά. Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν πως η γιόγκα είναι ένα εργαλείο βελτίωσης της ευελιξίας και δεν έχουν άδικο. Σύμφωνα όμως με το European Journal of Preventive Cardiology, η γιόγκα μπορεί ακόμα να ωφελήσει και την καρδιαγγειακή υγεία, ηρεμώντας το νευρικό σύστημα, μειώνοντας το άγχος, «ρίχνοντας» τη συνολική χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια, αλλά και μείωση της συστολικής και διαστολικής αρτηριακής πίεσης.

 

Είσαι έτοιμος/η να ξεκινήσεις;

Κράτησε κάθε στάση για 5-10 ολοκληρωμένες αναπνοές. Είναι μια ωραία ρουτίνα, ιδιαίτερα όταν χρειάζεσαι ανακούφιση από το στρες.

 

Κάτω σκύλος

Έλα σε θέση push-up. Στη συνέχεια περπάτησε τα πόδια σου προς τα χέρια μέχρι να σχηματίσεις με το σώμα σου ένα αντεστραμμένο V. Πίεσε όσο μπορείς τις φτέρνες σου να φτάσουν στο έδαφος. Άφησε το κεφάλι σου να κρέμεται ελεύθερα.

Γιατί είναι καλή: «Λύνει» τους ώμους και δυναμώνει τα χέρια, τους καρπούς, τη μέση, τους οπίσθιους, τις γάμπες και τον αχίλλειο τένοντα.

Κάμψη μπροστά

Στάσου όρθιος/α και σκύψε μπροστά με την πλάτη σου πάντα σε ευθεία. Με το πηγούνι σου να κοιτά το στήθος σου, χαλάρωσε τους ώμους σου και άφησε την κορυφή του κεφαλιού να κοιτά το πάτωμα ώστε να επιμηκύνεις τη σπονδυλική σου στήλη, κρατώντας όσο το δυνατόν πιο τεντωμένα τα πόδια σου. Τοποθέτησε τα χέρια σου στο έδαφος ή πιάσε τους αντίθετους αγκώνες σαν μια αγκαλιά.

Γιατί είναι καλή: Είναι εκπληκτική για την ανακούφιση των πονοκεφάλων και την ανακούφιση της έντασης στους ώμους και στη μέση.

Seated twist

Κάθισε κάτω και σταύρωσε τους αστραγάλους σου. Πάρε μια βαθιά εισπνοή και εκπνέοντας στρίψε τον κορμό σου βάζοντας το αριστερό σου χέρι στο εξωτερικό του δεξιού σου γόνατος, ενώ το δεξί σου χέρι στηρίζεται στο έδαφος πίσω σου. Πάρε μια ακόμα εισπνοή και εκπνέοντας στρίψε ακόμα περισσότερο. Επίστρεψε στην αρχική θέση και εκτέλεσε από την άλλη πλευρά.

Γιατί είναι καλή: Τα twists είναι ιδανικά για τον κορμό που συσσωρεύει πολύ στρες για τους περισσότερους ανθρώπους.

Γάτα

Στηρίξου στις παλάμες και τα γόνατά σου σχηματίζοντας ένα τραπεζάκι με το κορμί σου. Τα γόνατα ακριβώς κάτω από τα ισχία και οι καρποί ευθυγραμμισμένοι με τους ώμους. Στην ουδέτερη φάση το βλέμμα σου είναι στραμμένο προς το έδαφος. Πάρε μια βαθιά εισπνοή και εκπνέοντας σχημάτισε ένα τόξο με την σπονδυλική σου στήλη όπως η γάτα. Με μια εισπνοή επίστρεψε στην ουδέτερη θέση.

Γιατί είναι καλή: Ιδανική για την απελευθέρωση της έντασης από την πλάτη και τους ώμους.

Αγελάδα

Ακριβώς το αντίθετο της γάτας. Κατά την εκπνοή βυθίζεις την κοιλιά σου προς το πάτωμα σηκώνοντας το βλέμμα σου μπροστά.

Γιατί είναι καλή: Η απόλυτη συμπλήρωση της γάτας για τη μέση και τους ώμους.

Child

Γονάτισε στο πάτωμα με τα γόνατά σου ανοιχτά στο πλάτος της λεκάνης και τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών σου να ενώνονται και κάθισε πάνω στις φτέρνες σου. Πάρε μια εισπνοή και εκπνέοντας σκύψε μπροστά με το στήθος σου να ακουμπάει στους μηρούς σου. Άφησε τα χέρια σου δίπλα από τα πόδια σου, με τις παλάμες να κοιτούν προς τα πάνω ενώ το μέτωπό σου ακουμπά το έδαφος.

Γιατί είναι καλή: Η τέλεια στάση για ξεκούραση και χαλάρωση.

Πόδια στον τοίχο

Κάθισε κοντά σε ένα τοίχο, ξάπλωσε και προσπάθησε να πλησιάσεις τους γλουτούς σου όσο πιο κοντά στον τοίχο γίνεται. Στήριξε τα πόδια σου στον τοίχο και άσε τα χέρια σου χαλαρά στο πλάι.

Γιατί είναι καλή: Μένοντας σε αυτή τη θέση για -5 λεπτά, το αίμα θα επιστρέψει με άνεση στην καρδιά και να μη συγκεντρωθεί στα άκρα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εάν θέλεις να καταφέρεις να τρέχεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή να κρατήσεις μια τέλεια σανίδα για περισσότερο χρόνο, τότε σίγουρα δεν πρέπει να αγνοήσεις αυτό το στοιχείο της φυσικής κατάστασης.

Ο χρόνος σου είναι περιορισμένος και θέλεις σε μια προπόνηση να ξεμπερδεύεις και με τα βάρη αλλά και με την αερόβια προπόνηση; Να με τι πρέπει να ξεκινήσεις και γιατί.

Έχεις ήδη δοκιμάσει τις κλασικές σανίδες όπως και κάθε παραλλαγή, όμως αυτά τα παραπανίσια εκατοστά γύρω από τη μέση σου δεν λένε να φύγουν με τίποτα.

Το καλύτερο όσον αφορά τις αερόβιες προπονήσεις; Δεν χρειάζεται καν να βγεις έξω.

Σε μια οποιαδήποτε φυσιολογική χρονιά, το να επικεντρωθείς σε έναν στόχο καλής φυσικής κατάστασης, θα ήταν αρκετά εύκολο, αρκεί να υπήρχε το κίνητρο.

Η γιόγκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πετύχει ένα σμιλεμένo σώμα μέσα από τη ροή διαφόρων κινήσεων.

Όπως θα σου πει κάθε έμπειρος γιόγκι, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να περιμένεις από το πρώτο μάθημα γιόγκα.

Με τους περισσότερους από εμάς να ζούμε σε ξέφρενους ρυθμούς με μια επιβαρυμένη καθημερινότητα, φαίνεται σχεδόν αδύνατο να ενσωματωθεί μια ρουτίνα προπόνησης στην καθημερινότητά μας.

Πιθανόν να μη γνωρίζεις ότι ο Τομ Χοέλ έμεινε σε θέση σανίδας για 4 ώρες και 28 λεπτά στις 22 Μαΐου 2015, δημιουργώντας παγκόσμιο ρεκόρ.

Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να μπορούμε να συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους επαγγελματίες σε κάθε τομέα.

Ενώ οποιαδήποτε μορφή άσκησης μπορεί να κάψει θερμίδες, το γρήγορο περπάτημα και οι υπόλοιπες μορφές αερόβιας άσκησης είναι κορυφή για την καύση σπλαχνικού λίπους, το εσωτερικό λίπος που περιβάλλει τα όργανα.