Το 6λεπτο πρόγραμμα κοιλιακών όταν δεν σου περισσεύει χρόνος

Έχεις ήδη δοκιμάσει τις κλασικές σανίδες όπως και κάθε παραλλαγή, όμως αυτά τα παραπανίσια εκατοστά γύρω από τη μέση σου δεν λένε να φύγουν με τίποτα.

Το 6λεπτο πρόγραμμα κοιλιακών όταν δεν σου περισσεύει χρόνος

Καιρός να ανακουφιστείς ακούγοντας ότι η απάντηση δεν βρίσκεται στις περισσότερες επαναλήψεις. Στην πραγματικότητα, είναι κάτι βαθύτερο από αυτό. Θα πρέπει να βρεις κάτι που να συνδέεται πιο άμεσα με τα στενά τζιν σου.

Υπάρχουν πολλά προγράμματα με προπονήσεις για τους γλουτούς, τους κοιλιακούς και full- body διαλειμματικές προπονήσεις υψηλής έντασης. Για να επιτύχεις όμως κάτι μακροπρόθεσμα, θα πρέπει να συμβεί μια αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες και τη νοοτροπία.

Προχώρησε παρακάτω με την 6λεπτη προπόνηση και διάβασε τις συμβουλές υγείας και φυσικής κατάστασης που θα σε κρατήσουν fit μακροπρόθεσμα.

 

Το εξάλεπτο πρόγραμμα κοιλιακών

 

Για εκείνους που παρουσιάζουν την ώρα ως το μεγαλύτερο εμπόδιο τους, θυμήσου αυτό: Μια γρήγορη προπόνηση μπορεί να χωρέσει σε οποιοδήποτε πρόγραμμα. Επομένως, άσε αυτές τις δικαιολογίες και ακολούθησε αυτήν την προπόνηση έξι λεπτών. Κάνε κάθε άσκηση για 1 λεπτό την καθεμία και έπειτα επανάλαβε τον γύρο.

5 Συμβουλές για να πετύχεις το στόχο σου

Αφιέρωσε λίγο, αλλά ποιοτικό χρόνο

Δεν σου περισσεύει χρόνος να αφιερώσεις στη φυσική σου κατάσταση; Πολλές έρευνες αναφέρουν ότι μόνο 20 λεπτά έντονης άσκησης την ημέρα θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικότερη από τη συνεχή ήπια άσκηση στη βελτίωση των καρδιαγγειακών και μεταβολικών λειτουργιών. Επιπλέον ακούγεται πιο εφικτό να συμβεί, και αυτό από μόνο του είναι η μισή μάχη. Αν δεν χωράς μια προπόνηση στο πρόγραμμά σου, τότε δεν την κάνεις. Έτσι, προπονήσου σκληρά σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Φτάσε τον εαυτό σου στα όρια δυσφορίας αλλά όχι στα όρια του πόνου. Σε περίπτωση που έχεις τη δυνατότητα να μετράς τους καρδιακούς παλμούς, παρακολούθησε την ένταση στην οποία δουλεύεις και μη χαλαρώνεις.

Έχε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο

Όταν ξεκινάς ένα πρόγραμμα προπόνησης δεσμεύσου σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, είτε πρόκειται για 20 ημέρες είτε για 60 και ακολούθησε το πιστά. Θα έχεις κάτι να σε κρατά δεσμευμένο ώστε η κίνηση στο δρόμο ή ένας καφέ με τους φίλους, να μη σε εμποδίσουν τα γυμναστείς. Άλλωστε μπορείς πάντα να γυμναστείς στο σπίτι χωρίς δικαιολογίες.

Κάνε μια σοβαρή συζήτηση με τον εαυτό σου

Δεν τρελαίνονται όλοι με τα bootcamps ή με τα σκληρά WODs του CrossFit. Το κλειδί είναι να μην τα παρατήσεις όταν το μυαλό σου έχει κουραστεί. Θα πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να ξεπεράσεις τα εμπόδια που θα σου βάλουν οι σκέψεις σου και να αρχίσεις να αντλείς ικανοποίηση από κάθε σετ και επανάληψη που κάνεις.

Αντικατάστησε αντί να εξαφανίσεις

Αυτή η συμβουλή αφορά τη διατροφή, η οποία αποτελεί τουλάχιστον το 50% του παιχνιδιού και πρέπει να το κλειδώσεις από την πρώτη κιόλας μέρα. Πριν όμως τα κόψεις όλα και πάρεις δραστικά μέτρα, ξεκίνα με τα 4 κορυφαία απαγορευμένα: μεταποιημένα τρόφιμα, ζάχαρη, αλκοόλ και αλάτι. Αντικατάστησε τη ζάχαρη με φρέσκα φρούτα για παράδειγμα.

Ψάξε τη φυσική κατάσταση μέσα σου

Οι εξαντλητικές δίαιτες και τα ακραία προπονητικά προγράμματα είναι από τη φύση τους μη βιώσιμα, και ο πόνος δεν είναι ποτέ στόχος. Για να συνεχίσεις να επιστρέφεις κάθε φορά και να μείνεις πιστός, πρέπει να βρεις ένα πραγματικό πάθος. Μπορεί αυτό να είναι το μποξ ή το μπαλέτο ή το CrossFit ή οτιδήποτε άλλο σε εκτονώνει και σε ευχαριστεί. Προσδιόρισε τι είναι αυτό που σε σηκώνει από τον καναπέ και ακολούθησε το.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εάν θέλεις να καταφέρεις να τρέχεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή να κρατήσεις μια τέλεια σανίδα για περισσότερο χρόνο, τότε σίγουρα δεν πρέπει να αγνοήσεις αυτό το στοιχείο της φυσικής κατάστασης.

Ο χρόνος σου είναι περιορισμένος και θέλεις σε μια προπόνηση να ξεμπερδεύεις και με τα βάρη αλλά και με την αερόβια προπόνηση; Να με τι πρέπει να ξεκινήσεις και γιατί.

Το καλύτερο όσον αφορά τις αερόβιες προπονήσεις; Δεν χρειάζεται καν να βγεις έξω.

Σε μια οποιαδήποτε φυσιολογική χρονιά, το να επικεντρωθείς σε έναν στόχο καλής φυσικής κατάστασης, θα ήταν αρκετά εύκολο, αρκεί να υπήρχε το κίνητρο.

Η γιόγκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πετύχει ένα σμιλεμένo σώμα μέσα από τη ροή διαφόρων κινήσεων.

Όπως θα σου πει κάθε έμπειρος γιόγκι, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να περιμένεις από το πρώτο μάθημα γιόγκα.

Με τους περισσότερους από εμάς να ζούμε σε ξέφρενους ρυθμούς με μια επιβαρυμένη καθημερινότητα, φαίνεται σχεδόν αδύνατο να ενσωματωθεί μια ρουτίνα προπόνησης στην καθημερινότητά μας.

Η καρδιά σου χτυπά δυνατά κάθε μέρα. Η καρδιαγγειακή άσκηση, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και το τρέξιμο είναι ένας καλός τρόπος να ενισχύσεις τον καρδιακό σου μυ.

Πιθανόν να μη γνωρίζεις ότι ο Τομ Χοέλ έμεινε σε θέση σανίδας για 4 ώρες και 28 λεπτά στις 22 Μαΐου 2015, δημιουργώντας παγκόσμιο ρεκόρ.

Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να μπορούμε να συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους επαγγελματίες σε κάθε τομέα.

Ενώ οποιαδήποτε μορφή άσκησης μπορεί να κάψει θερμίδες, το γρήγορο περπάτημα και οι υπόλοιπες μορφές αερόβιας άσκησης είναι κορυφή για την καύση σπλαχνικού λίπους, το εσωτερικό λίπος που περιβάλλει τα όργανα.