Πως να καταπολεμήσεις τις αρνητικές επιπτώσεις της καθιστικής ζωής

Η καθιστική ζωή είναι το «νέο κάπνισμα»

Πως να καταπολεμήσεις τις αρνητικές επιπτώσεις της καθιστικής ζωής

Το πιθανότερο είναι να έχεις διαβάσει για τις δραματικές συνέπειες της καθιστικής ζωής στην υγεία του σύγχρονου ανθρώπου τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, όμως σύγχρονες έρευνες υποστηρίζουν ότι η καθιστική ζωή είναι απόλυτα ανθυγιεινή και μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και ορισμένων τύπων καρκίνου.

Τα σώματά μας δεν έχουν σχεδιαστεί για να κάθονται σε μια καρέκλα για 8 ώρες το λιγότερο μέσα στην ημέρα. Τις περισσότερες φορές δεν έχουμε επιλογή όμως και αυτό μπορεί να φέρει μεγάλο φορτίο στους ώμους και τους γοφούς μας.

Οπότε ποια είναι η λύση; Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που συνδυάζει κινητικότητα και δύναμη για τις αρθρώσεις. Ακολουθεί μια 10λεπτη προπόνηση κατάλληλη για το γραφείο ή το σπίτι σου ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο επιθυμείς.

3  σετ από 10 επαναλήψεις

3 σετ από 20 επαναλήψεις (10 σε κάθε ώμο)

3 σετ από 12 επαναλήψεις (6 σε κάθε μεριά)

3 σετ από 20 επαναλήψεις

3 σετ από 10 επαναλήψεις (5 σε κάθε πλευρά)

 

Καλό ξεμούδιασμα !!!!

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εάν θέλεις να καταφέρεις να τρέχεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή να κρατήσεις μια τέλεια σανίδα για περισσότερο χρόνο, τότε σίγουρα δεν πρέπει να αγνοήσεις αυτό το στοιχείο της φυσικής κατάστασης.

Ο χρόνος σου είναι περιορισμένος και θέλεις σε μια προπόνηση να ξεμπερδεύεις και με τα βάρη αλλά και με την αερόβια προπόνηση; Να με τι πρέπει να ξεκινήσεις και γιατί.

Έχεις ήδη δοκιμάσει τις κλασικές σανίδες όπως και κάθε παραλλαγή, όμως αυτά τα παραπανίσια εκατοστά γύρω από τη μέση σου δεν λένε να φύγουν με τίποτα.

Το καλύτερο όσον αφορά τις αερόβιες προπονήσεις; Δεν χρειάζεται καν να βγεις έξω.

Σε μια οποιαδήποτε φυσιολογική χρονιά, το να επικεντρωθείς σε έναν στόχο καλής φυσικής κατάστασης, θα ήταν αρκετά εύκολο, αρκεί να υπήρχε το κίνητρο.

Η γιόγκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πετύχει ένα σμιλεμένo σώμα μέσα από τη ροή διαφόρων κινήσεων.

Όπως θα σου πει κάθε έμπειρος γιόγκι, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να περιμένεις από το πρώτο μάθημα γιόγκα.

Με τους περισσότερους από εμάς να ζούμε σε ξέφρενους ρυθμούς με μια επιβαρυμένη καθημερινότητα, φαίνεται σχεδόν αδύνατο να ενσωματωθεί μια ρουτίνα προπόνησης στην καθημερινότητά μας.

Η καρδιά σου χτυπά δυνατά κάθε μέρα. Η καρδιαγγειακή άσκηση, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και το τρέξιμο είναι ένας καλός τρόπος να ενισχύσεις τον καρδιακό σου μυ.

Πιθανόν να μη γνωρίζεις ότι ο Τομ Χοέλ έμεινε σε θέση σανίδας για 4 ώρες και 28 λεπτά στις 22 Μαΐου 2015, δημιουργώντας παγκόσμιο ρεκόρ.

Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να μπορούμε να συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους επαγγελματίες σε κάθε τομέα.

Ενώ οποιαδήποτε μορφή άσκησης μπορεί να κάψει θερμίδες, το γρήγορο περπάτημα και οι υπόλοιπες μορφές αερόβιας άσκησης είναι κορυφή για την καύση σπλαχνικού λίπους, το εσωτερικό λίπος που περιβάλλει τα όργανα.