10 tips για να καις περισσότερο λίπος με το περπάτημα

Να πως μπορείς να επιταχύνεις το κάψιμο των θερμίδων χωρίς έξτρα προσπάθεια.

10 tips για να καις περισσότερο λίπος με το περπάτημα
  1. Κάψε περισσότερες θερμίδες σε κάθε βήμα

Χρησιμοποιώντας τα χέρια σου και κινώντας τα ρυθμικά κατά τη διάρκεια του περπατήματος, πηγαίνεις γρηγορότερα και καις περισσότερες θερμίδες. Ταυτόχρονα, βελτιώνεις τη στάση του σώματός σου.

  1. Κάνε μικρότερα βήματα

Ο καλύτερος τρόπος να ανεβάσεις ταχύτητα και κατά συνέπεια να καις περισσότερο, είναι να κάνεις μικρά και πιο γρήγορα βήματα. Χρονομέτρησε 100 γρήγορα και μικρά βήματα, και χαλάρωσε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσπάθησε να κάνεις άλλα 100 βήματα ρίχνοντας το χρόνο σου κατά 5 δευτερόλεπτα. Κάνε το για 12 λεπτά.

  1. Χρησιμοποίησε τα μπατόν

Η χρήση τους κατά τη διάρκεια του περιπάτου αυξάνει κατά 20% την καύση θερμίδων, αφού δεσμεύει τους μυς του άνω κορμού.

  1. Βάλε «οπτικούς» στόχους

Διάλεξε κάποια σημάδια (όπως μια πινακίδα STOP ή ένα παγκάκι) και επιτάχυνε μέχρι να τα φτάσεις.

  1. Χρησιμοποίησε το πεζοδρόμιο

Μπορείς να κάνεις μερικά ανεβοκατεβάσματα σε ένα πεζοδρόμιο ανεβάζοντας τους παλμούς σου.

  1. Ψώνισε παπούτσια

Για να αξιοποιήσεις στο έπακρο την ώθηση, επίλεξε ένα παπούτσι με ελάχιστη απορρόφηση κραδασμών και μέγιστη ευελιξία στο μπροστινό μέρος.

  1. Στάσου όρθιος

Όταν το σώμα σου είναι ευθυγραμμισμένο, η πλάτη και οι γλουτοί σου δουλεύουν πιο δυνατά, οπότε περπατάς πιο γρήγορα και καις περισσότερες θερμίδες. Σκέψου ότι τα αυτιά σου πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένα με τους ώμους σου.

  1. Απόφυγε τις πολύ έντονες ανηφόρες

Είναι προτιμότερο να διατηρήσεις την ταχύτητά σου σε ένα σταθερό ρυθμό και να ανέβεις μια μικρή ανηφόρα από το να ρίξεις ταχύτητα για να ανέβεις μια απότομη και μεγάλη.

  1. Ανέβασε το ρυθμό σου

Φορώντας έναν μετρητή καρδιακών παλμών είναι σαν να έχεις τον δικό σου προπονητή που σε κρατάει στο βέλτιστο ρυθμό για το κάψιμο λίπους. Αν επιβραδύνεις πολύ θα στο δείξει. Το ίδιο θα κάνει αν το έχεις παρακάνει.

  1. Πρόσθεσε δύναμη

Μερικές απλές κινήσεις, όπως τα push-ups και οι προβολές, συμπεριλαμβάνουν περισσότερες μυϊκές ομάδες για να καις περισσότερο. Όταν περπατάς, σταμάτησε κάθε 5 λεπτά και κάνε για 1 λεπτό κάποιες ασκήσεις. Αυτό θα εκτοξεύσει τον μεταβολισμό σου κάνοντάς τον να δουλεύει για περισσότερο χρόνο. Τι καλύτερο από το να καις θερμίδες με το περπάτημα; Να καις θερμίδες και μετά από αυτό.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εάν θέλεις να καταφέρεις να τρέχεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή να κρατήσεις μια τέλεια σανίδα για περισσότερο χρόνο, τότε σίγουρα δεν πρέπει να αγνοήσεις αυτό το στοιχείο της φυσικής κατάστασης.

Ο χρόνος σου είναι περιορισμένος και θέλεις σε μια προπόνηση να ξεμπερδεύεις και με τα βάρη αλλά και με την αερόβια προπόνηση; Να με τι πρέπει να ξεκινήσεις και γιατί.

Έχεις ήδη δοκιμάσει τις κλασικές σανίδες όπως και κάθε παραλλαγή, όμως αυτά τα παραπανίσια εκατοστά γύρω από τη μέση σου δεν λένε να φύγουν με τίποτα.

Το καλύτερο όσον αφορά τις αερόβιες προπονήσεις; Δεν χρειάζεται καν να βγεις έξω.

Σε μια οποιαδήποτε φυσιολογική χρονιά, το να επικεντρωθείς σε έναν στόχο καλής φυσικής κατάστασης, θα ήταν αρκετά εύκολο, αρκεί να υπήρχε το κίνητρο.

Η γιόγκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πετύχει ένα σμιλεμένo σώμα μέσα από τη ροή διαφόρων κινήσεων.

Όπως θα σου πει κάθε έμπειρος γιόγκι, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να περιμένεις από το πρώτο μάθημα γιόγκα.

Με τους περισσότερους από εμάς να ζούμε σε ξέφρενους ρυθμούς με μια επιβαρυμένη καθημερινότητα, φαίνεται σχεδόν αδύνατο να ενσωματωθεί μια ρουτίνα προπόνησης στην καθημερινότητά μας.

Η καρδιά σου χτυπά δυνατά κάθε μέρα. Η καρδιαγγειακή άσκηση, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και το τρέξιμο είναι ένας καλός τρόπος να ενισχύσεις τον καρδιακό σου μυ.

Πιθανόν να μη γνωρίζεις ότι ο Τομ Χοέλ έμεινε σε θέση σανίδας για 4 ώρες και 28 λεπτά στις 22 Μαΐου 2015, δημιουργώντας παγκόσμιο ρεκόρ.

Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να μπορούμε να συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους επαγγελματίες σε κάθε τομέα.