Πως να πιάσεις σωστά το μονόζυγο και τους κρίκους γυμναστικής

Αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα και προλαμβάνοντας τα σκισίματα

Πως να πιάσεις σωστά το μονόζυγο και τους κρίκους γυμναστικής

Μιλώντας με ειδικούς, μας διαβεβαίωσαν ότι πολλοί αθλητές δεν γνωρίζουν πως να πιάσουν σωστά το μονόζυγο, αλλά και τους κρίκους της ενόργανης. Μόλις αυτό κατακτηθεί με τις οδηγίες των προπονητών, η απόδοση των αθλητών εκτινάσσεται.

Το πως θα πιάσεις αρχικά το μονόζυγο ή τους κρίκους μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα πάνω στην άσκηση που εκτελείς. Όταν πηδάς για να αρπάξεις την μπάρα έλξης ή τους κρίκους, πρέπει να εστιάσεις στην σωστή τοποθέτηση των αρθρώσεων σου, ξεκινώντας από τους καρπούς σου, οι οποίοι θα πρέπει να βρίσκονται σε ουδέτερη γωνία. Αυτό θα σου επιτρέψει να δημιουργήσεις καλύτερη ροπή γιατί θα έχουν καλύτερη θέση οι ώμοι σου. Η θέση αυτή είναι πιο ασφαλής.

Ένα άλλο θέμα που θα σε απασχολήσει είναι ότι με τις λαβές το δέρμα σου στην παλάμη κάτω από τα δάχτυλα θα σκληρύνει, δημιουργώντας κάλους, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό. Στην αρχή μπορεί να φανεί ενοχλητικό, όμως έπειτα οι κάλοι θα καταλήξουν να δημιουργήσουν ένα φυσικό προστατευτικό που θα σε βοηθήσει να κρατιέσαι περισσότερη ώρα.

Τα ειδικά γάντια- λαβές, που έχουν σχεδιαστεί για λειτουργική προπόνηση, θα πρέπει να έχουν καλύπτουν αρκετό μήκος και να δημιουργούν ένα προστατευτικό στρώμα- δίπλωμα μεταξύ του μονόζυγου και των χεριών σου. Προσοχή! Δεν πρέπει να είναι στενά και εφαρμοστά στις παλάμες σου, σαν δεύτερο δέρμα! Αυτό το χαλαρό δίπλωμα που πρέπει να έχουν φορώντας τα, θα κάνει την κίνηση σου πιο άνετη και θα προλάβει τη δημιουργία σκισιμάτων.

(Δες στην παρακάτω φωτογραφία πως πρέπει να είναι το σωστό)

 

Ο άλλος λόγος για τον οποίο θα πρέπει να υπάρχει αυτό το δίπλωμα είναι ότι θα σε βοηθήσει να αποδόσεις καλύτερα με μεγαλύτερη δύναμη. Η πτυχή του υλικού επιτρέπει στα δάχτυλα σου να περιστρέφονται ομαλά στη ράβδο με την κίνηση σου, δημιουργώντας ροπή. Θα αισθανθείς πιο σταθερό το κράτημα σου παρέχοντας περισσότερη μόχλευση, που μεταφράζεται σε δυνατή εκτέλεση και πολλές επαναλήψεις!

Αν διαπιστώσεις ότι τα γάντια σου μαζεύονται στο κέντρο της παλάμης σου, σημαίνει ότι έχεις λάθος λαβή. Έχεις πιάσει το μονόζυγο στο σημείο ακριβώς κάτω από τα δάχτυλά σου, στους κάλους. Αυτό ονομάζεται λαβή δαχτύλων, και αναγκάζει το γάντι να μαζεύεται στην παλάμη και να μειώνει την απόδοση σου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι CrossFitάδες παίζουν «άλλη μπάλα» και χρησιμοποιούν το δικό τους λεξιλόγιο

Ορισμένες ασκήσεις στο CrossFit μπορούν να μας κάνουν να ανατριχιάσουμε απλώς και μόνο όταν τις ακούμε ή τις βλέπουμε γραμμένες στον πίνακα.

Όλοι οι χώροι όπου συναναστρέφεσαι με άλλους ανθρώπους απαιτούν να συμπεριφέρεσαι με αξιοσέβαστο τρόπο.

Από όλους τους προβλέψιμους τραυματισμούς που συμβαίνουν στο crossfit, ένας είναι ο πιο βέβαιος… το σχίσιμο των χεριών!

Τρεις από τους πιο κοινούς φόβους και τι μπορεί να γίνει για να τους ξεπεράσεις

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν την ιδανική διατροφή ή την τέλεια προπόνηση που θα τους βοηθήσει να παραμείνουν σε φόρμα.

Οι 3 λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι παθαίνουν εμμονή με το CrossFit.

Τί είναι το Crossfit?Μπορώ να κάνω και εγώ?

Όσοι ασχολούνται με το crossfit είναι ήδη εξοικειωμένοι με όρους όπως το WOD, EMOM κ.τ.λ.

Πριν ενθουσιαστείς, εμπνευσμένος από τους αγώνες CrossFit που παρακολούθησες, ή τα αποτελέσματα που είχε στο σώμα του ο κολλητός σου, πριν αποφασίσεις να αφιερωθείς στο CrossFit, θα πρέπει να γνωρίζεις ορισμένα πράγματα γύρω από αυτό.

Η ενηλικίωση είναι σίγουρα δύσκολη. Η ζωή είναι γεμάτη αποφάσεις… τι θα μαγειρέψετε, πως θα ντυθείτε αλλά και πως θα μεγαλώσετε τα παιδιά σας.