Οι 13 «εντολές» του Crossfit που πρέπει να γνωρίζεις

Όλοι οι χώροι όπου συναναστρέφεσαι με άλλους ανθρώπους απαιτούν να συμπεριφέρεσαι με αξιοσέβαστο τρόπο.

Οι 13 «εντολές» του Crossfit που πρέπει να γνωρίζεις

Στην εργασία θα πρέπει να είσαι ντυμένος κατάλληλα. Όταν μπαίνεις στην εκκλησία θα πρέπει να βγάλεις το καπέλο σου. Όταν παίζει ο Εθνικός Ύμνος σηκώνεσαι όρθιος κοκ. Κανείς δεν σου λέει πραγματικά τι πρέπει να κάνεις- είναι μια έμφυτη αίσθηση ότι αποτελούν τη στοιχειώδη ευγένεια. Αισθάνεσαι ότι είναι σωστό. Το ίδιο ισχύει και για τα boxes του αγαπημένου μας Crossfit.

Αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που απλά δεν το καταλαβαίνουν. Ίσως δεν γνωρίζουν την εθιμοτυπία του «κουτιού» ή απλά το αγνοούν. Λοιπόν, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να καταλάβεις πως πρέπει να συμπεριφέρεσαι και ποιους κανόνες πρέπει να προσέξεις μέσα σε ένα γυμναστήριο crossfit.

 

Κανόνας 1: Μάζεψε την ακαταστασία σου

Φαίνεται αρκετά προφανές, έτσι; Υποθέτω ότι όλοι καθαρίζουμε τα πιάτα μας όταν τελειώσουμε το φαγητό στο σπίτι - δεν θα περιμέναμε κάποιος άλλος να το κάνει για εμάς. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό για τον προπονητή να βλέπει πλάκες ή μια αδέσποτη ζώνη δεμένη γύρω από μια μπάρα μετά το μάθημα. Ο χώρος και ο χρόνος είναι συχνά ένα πλεονέκτημα για μια τάξη CrossFit και κανείς δεν θέλει να το χάσει μαζεύοντας την ακαταστασία κάποιου άλλου. Δεν είναι τόσο δύσκολο. Εάν θέλεις να κάνεις ένα βήμα παραπέρα, βοήθησε τους συναθλητές σου να συμμαζέψουν. Πολλά χέρια δουλεύουν καλύτερα.

 

Κανόνας 2: Μην πετάς την μπάρα όταν βγάζεις τα βάρη

Όταν καθαρίζεις, αφαίρεσε σωστά τα βάρη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σηκώσεις την μπάρα και να σύρεις τις πλάκες και μετά να την αφήσεις ήρεμα στο έδαφος- μην την αφήσεις απλώς να πέσει, γιατί με αυτό τον τρόπο φθείρεται και δεν είναι φθηνή να αντικατασταθεί.

 

Κανόνας 3: Εάν έχεις ιδρώσει στον εξοπλισμό, έχεις αιμορραγήσει στον εξοπλισμό ή έκλαιγες πάνω από τον εξοπλισμό, σκούπισε τον

Εκτός από το ότι είναι ένα θέμα υγιεινής, δεν είναι πραγματικά μια ευχάριστη αίσθηση να πιάσεις μια wall ball που είναι πιο υγρή από ένα νεογέννητο μωρό ή να καθίσεις σε ένα στρώμα που ακουμπούσε το γυμνό δέρμα του ατόμου μπροστά σου. Πιάσε λίγο χαρτί και απολυμαντικό και αφιέρωσε 30 δευτερόλεπτα για να σκουπίσεις τον εξοπλισμό που χρησιμοποίησες. Κάνε το - για όλους.

 

Κανόνας 4: Μην κλέβεις τον εξοπλισμό άλλων ανθρώπων.

Όταν προετοιμάζεσαι για ένα WOD που απαιτεί πολλά κομμάτια εξοπλισμού, προσπάθησε να ρυθμίσεις το χώρο σου με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνεις τα πάντα εύκολα προσβάσιμα καθώς αλλάζεις από κίνηση σε κίνηση. Έτσι, όταν κάποιος ανόητος παίρνει την wall ball σου ή κλέβει την μπάρα σου στη μέση ενός WOD, έχεις κάθε δικαίωμα να αισθάνεσαι  αναστατωμένος. Είναι ένας άγραφος νόμος του κρόσφιτ.

 

Κανόνας 5: Μην αργείς

Ίσως ένα ή δύο λεπτά είναι εντάξει για ορισμένα boxes, αλλά ξέρω ότι υπάρχουν μερικά γυμναστήρια που έχουν πρόστιμο burpees για καθυστερημένη άφιξη, και άλλα που απλώς απομακρύνουν έναν αθλητή εάν εμφανιστεί 5 λεπτά μετά την έναρξη του μαθήματος. Θυμήσου, το box δεν είναι κλασικό γυμναστήριο - δεν μπορείς να εμφανιστείς όποτε θέλεις αφού τα μαθήματα τρέχουν.  Δείξε σεβασμό για τους συναθλητές και τους προπονητές σου και φτάσε στην ώρα σου.

 

Κανόνας 6: Κάνε check in για το τμήμα που θα παρακολουθήσεις

Εάν είσαι μέλος ενός δημοφιλούς γυμναστηρίου και γνωρίζεις ότι τα μαθήματα είναι δημοφιλή, δώσε στον προπονητή σου ένα προβάδισμα ενημερώνοντας τον νωρίτερα για την παρουσία σου στην προπόνηση. Υπάρχουν ανώτατα όρια τάξης για έναν λόγο, οπότε σώσε τον προπονητή σου από το να αλλάζει το WOD τελευταία στιγμή.

 

Κανόνας 7: Δώσε προσοχή στον προπονητή όταν δίνει οδηγίες

Δεν έχει σημασία αν κάνεις CrossFit για 1 μήνα ή 5 χρόνια, είναι ασέβεια να έχεις το δικό σου «πηγαδάκι» ή να κάνεις τα δικά σου όταν ο προπονητής προσπαθεί να δώσει οδηγίες στο μάθημα. Μπορεί να γνωρίζεις πώς να εκτελείς κάθε κίνηση, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους, οπότε απλώς να είσαι υπομονετικός και άφησε τους υπόλοιπους να ακούσουν. Εκτός αυτού, μπορεί να μάθεις κάτι!

 

Κανόνας 8: Μην συνομιλείς με κάποιον στη μέση μιας προπόνησης

Εάν η «σύντομη» συνομιλία σου αναγκάσει τους υπόλοιπους σε τιμωρία, τότε ίσως θελήσεις να την κρατήσεις για μετά την προπόνηση.

 

Κανόνας 9: Εάν ζητήσεις να δανειστείς τον εξοπλισμό ενός αθλητή — δώσε τον πίσω όταν τελειώσεις.

Έχει τύχει ποτέ να σου ζητήσει κάποιος το tape σου και ξαφνικά ένα ολόκληρο τμήμα να τυλίγεται σαν τη μούμια με αυτό χωρίς την άδειά σου; Μην φέρεσαι ανόητα! Αν δανείστηκες κάτι, επίστρεψέ το όταν τελειώσεις ΕΣΥ με αυτό, όχι ολόκληρο το τμήμα…

 

Κανόνας 10: Μην μετακινείτε το chalk bucket στα μέσα του WOD

Πιστεύω ότι η μαγνησία, είναι ουσιαστικά η επιτυχία ενός αθλητή σε μια προπόνηση. Οι κάδοι που περιέχουν αυτόν τον «λευκό χρυσό» τοποθετούνται συνήθως έτσι ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμοι σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στη μέση ενός WOD.

 

Κανόνας 11: Σεβάσου τον χώρο του συναθλητή σου

Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για λόγους ασφάλειας, καθώς και για την αυτοσυγκέντρωση του αθλητή. Εάν κάποιος ετοιμάζεται για ένα lift, μην περπατάς πίσω του, μπροστά του ή οπουδήποτε κοντά του. Το τελευταίο πράγμα που ένας προπονητής θέλει να δει να συμβαίνει είναι η μπάρα να χτυπήσει έναν αθλητή που στέκεται πολύ κοντά.

 

Κανόνας 12: Προσπάθησε να αποφύγεις το ghost riding.

Το Ghost riding αναφέρεται στο φαινόμενο της πτώσης των μπαρών, των kettlebells και κάθε είδους εξοπλισμού, ανεξάρτητα από την κατάσταση ή το βάρος. Αυτό είναι σημαντικό διότι οι αλτήρες, τα kettlebells και οι μπάρες με λεπτές πλάκες μπορούν να αναπηδήσουν όταν πέσουν από ύψος και να πέσουν πάνω σου ή σε άλλους αθλητές. Αν και είναι πολύ τονωτικό να ακούς τον ήχο τους όταν πέφτουν στο έδαφος, μην το κάνεις.

 

Κανόνας 13: Συστήσου στους νεοεισερχόμενους.

Ας ελπίσουμε ότι ο προπονητής σου θα αναλάβει την πρωτοβουλία και θα ανακοινώσει ένα drop-in ή ένα νέο μέλος στην τάξη. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Αλλά θα πρέπει να το θεωρείς καθήκον σας ως μέλος του box για να βεβαιωθείς ότι ο νέος αθλητής αισθάνεται ευπρόσδεκτος σε ένα νέο περιβάλλον - ειδικά αν είναι η πρώτη του γεύση στο CrossFit.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι CrossFitάδες παίζουν «άλλη μπάλα» και χρησιμοποιούν το δικό τους λεξιλόγιο

Ορισμένες ασκήσεις στο CrossFit μπορούν να μας κάνουν να ανατριχιάσουμε απλώς και μόνο όταν τις ακούμε ή τις βλέπουμε γραμμένες στον πίνακα.

Αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα και προλαμβάνοντας τα σκισίματα

Από όλους τους προβλέψιμους τραυματισμούς που συμβαίνουν στο crossfit, ένας είναι ο πιο βέβαιος… το σχίσιμο των χεριών!

Τρεις από τους πιο κοινούς φόβους και τι μπορεί να γίνει για να τους ξεπεράσεις

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν την ιδανική διατροφή ή την τέλεια προπόνηση που θα τους βοηθήσει να παραμείνουν σε φόρμα.

Οι 3 λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι παθαίνουν εμμονή με το CrossFit.

Τί είναι το Crossfit?Μπορώ να κάνω και εγώ?

Όσοι ασχολούνται με το crossfit είναι ήδη εξοικειωμένοι με όρους όπως το WOD, EMOM κ.τ.λ.

Πριν ενθουσιαστείς, εμπνευσμένος από τους αγώνες CrossFit που παρακολούθησες, ή τα αποτελέσματα που είχε στο σώμα του ο κολλητός σου, πριν αποφασίσεις να αφιερωθείς στο CrossFit, θα πρέπει να γνωρίζεις ορισμένα πράγματα γύρω από αυτό.

Η ενηλικίωση είναι σίγουρα δύσκολη. Η ζωή είναι γεμάτη αποφάσεις… τι θα μαγειρέψετε, πως θα ντυθείτε αλλά και πως θα μεγαλώσετε τα παιδιά σας.