Οι 5 πιο σκληρές ασκήσεις CrossFit που θέλεις να «κατακτήσεις»

Ορισμένες ασκήσεις στο CrossFit μπορούν να μας κάνουν να ανατριχιάσουμε απλώς και μόνο όταν τις ακούμε ή τις βλέπουμε γραμμένες στον πίνακα.

Οι 5 πιο σκληρές ασκήσεις CrossFit που θέλεις να «κατακτήσεις»

Κινήσεις που ελέγχουν εξίσου τη δύναμή μας, το εύρος της κίνησης και τον συντονισμό μας...

 

Εδώ είναι 5 από τις πιο δύσκολες κινήσεις στο CrossFit:

 

  1. Single-arm kettlebell overhead squat

Η ευελιξία, η ισορροπία, η αντοχή και ο συντονισμός δοκιμάζονται. Η επίτευξη πλήρους βάθους είναι συχνά δύσκολη σε αυτή την άσκηση, καθώς η κινητικότητα μπορεί να είναι μια πρόκληση. Τα σφιχτά ισχία συμβάλλουν στην αδυναμία να κατέβεις βαθιά σε μια καλή θέση. Επίσης, οι σφιχτοί ώμοι είναι συχνά ο ένοχος που έκανε αυτή την άσκηση από τις πιο δύσκολες του CrossFit. Σε γενικές γραμμές, μια κίνηση όπως αυτή που απαιτεί ένα ακραίο εύρος κίνησης δεν εκτελείται συχνά στα περισσότερα boxes. Ο κίνδυνος εσφαλμένης εκτέλεσης αυτής της άσκησης είναι υψηλός. Παρ 'όλα αυτά, δεν πρέπει να την αποφεύγεις εντελώς. Η εξάσκηση σε μια περίπλοκη κίνηση όπως αυτή είναι πολύτιμη για την ανάπτυξη και την πρόοδο της προπόνησής σου.

  1. Double-under

Λοιπόν, είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Για πολλούς, μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες (μερικές φορές χρόνια) για να τελειοποιηθεί το φοβερό double-under. Η προσθήκης άλλης μιας περιστροφής μπορεί να φαίνεται αδύνατη, αλλά δεν είναι. Το άλμα σου πρέπει να βελτιωθεί προτού αυτή η άσκηση μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία. Η δύναμη στο άλμα και το συνολικό ύψος είναι πολύ σημαντικά. Η μηχανική και ο συντονισμός του σώματός δοκιμάζονται. 

  1. Το αυστηρό muscle-up

Αν θέλεις μια κίνηση που απαιτεί αφθονία δύναμης του άνω κορμού, συντονισμού, συμπαγούς πυρήνα και μηχανικής σώματος, αυτή είναι η κατάλληλη. Κάποιοι αθλητές το κάνουν να φαίνεται αβίαστο, εξαπατώντας τους υπόλοιπους, καθώς αυτό δεν συμβαίνει εύκολα. Αυτή η άσκηση δοκιμάζει το άνω μέρος του σώματος. Οποιαδήποτε αδυναμία σε αυτό θα φανεί αμέσως σε αυτή την κίνηση. Συμβάλλει στη δυσκολία η ανάγκη της ταυτόχρονης «ώθησης» και «έλξης». Η ροή είναι επίσης βασική σε αυτήν την άσκηση, αναγκάζοντας το σώμα να συγχρονίσει το pull-up, το sit-up και το dip που απαιτείται για μια επιτυχημένη επανάληψη. Ωστόσο, μην ξεγελιέσαι. Εάν πιστεύεις ότι μπορείς να εκτελέσεις ένα pull-up, sit-up και dip δεν σημαίνει ότι θα είσαι σε θέση να εκτελέσεις και το muscle-up. Ο συντονισμός που απαιτείται για τη σύνδεση και των τριών κινήσεων σε ένα χρονικό πλαίσιο 1-2 δευτερολέπτων είναι πολύ πιο δύσκολος από ό, τι ακούγεται.

 

  1. Το deficit handstand push-up

Η προσθήκη μιας λέξης σε μια ήδη δύσκολη κίνηση μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Τα στάνταρ handstand push-ups ενσωματώνουν ένα μείγμα αντοχής στο πάνω μέρος του σώματος, αυστηρό συντονισμό και ισορροπία. Όταν εκτελείς ένα παραδοσιακό handstand push-up, η κίνηση διακόπτεται όταν το κεφάλι σου ακουμπά το έδαφος ακριβώς δίπλα στις παλάμες σας. Τα deficit handstand push-ups σου επιτρέπουν να το πας λίγο πιο μακριά. Η ωμοπλάτη μπαίνει σε περισσότερη περιστροφή κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης, που απαιτεί ένα βαθύτερο εύρος κίνησης και περισσότερη δύναμη στην ώθηση προς τα πάνω.

  1. Το L-sit

Αυτή η άγρια ​​άσκηση γίνεται υποστηρίζοντας ολόκληρο το σώμα με τα χέρια και κρατώντας ταυτόχρονα τα πόδια μπροστά. Αν και τα χέρια σου μπορεί να υποστηρίζουν το σώμα σου, ο πυρήνας σου βρίσκεται σε υπερβολική σύσπαση εδώ, κάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της βρώμικης δουλειάς. Εάν ο πυρήνας σου είναι από τα αδύναμά σου στοιχεία, αυτή η κίνηση δεν θα είναι εύκολη. Όπως με όλες τις κινήσεις γυμναστικής, ο πυρήνας είναι το κλειδί. Η επιτυχία σε αυτή τη δύσκολη άσκηση δεν φαίνεται στον αριθμό των επαναλήψεων που έχουν επιτευχθεί, αλλά στο πόσο χρόνο μπορείς να κρατηθείς σε L-sit. Η κινητικότητα των ώμων είναι ένα άλλο στοιχείο που απαιτείται σε αυτήν την άσκηση. Η έλλειψη αυτής θα εμποδίσει τα πόδια σου να έρθουν μπροστά. Τα σφιχτά ισχία θα σε εμποδίσουν επίσης.

Ορίστε λοιπόν! Τώρα ξέρεις πως να δοκιμάσεις τα όρια σου!

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι CrossFitάδες παίζουν «άλλη μπάλα» και χρησιμοποιούν το δικό τους λεξιλόγιο

Όλοι οι χώροι όπου συναναστρέφεσαι με άλλους ανθρώπους απαιτούν να συμπεριφέρεσαι με αξιοσέβαστο τρόπο.

Αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα και προλαμβάνοντας τα σκισίματα

Από όλους τους προβλέψιμους τραυματισμούς που συμβαίνουν στο crossfit, ένας είναι ο πιο βέβαιος… το σχίσιμο των χεριών!

Τρεις από τους πιο κοινούς φόβους και τι μπορεί να γίνει για να τους ξεπεράσεις

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν την ιδανική διατροφή ή την τέλεια προπόνηση που θα τους βοηθήσει να παραμείνουν σε φόρμα.

Οι 3 λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι παθαίνουν εμμονή με το CrossFit.

Τί είναι το Crossfit?Μπορώ να κάνω και εγώ?

Όσοι ασχολούνται με το crossfit είναι ήδη εξοικειωμένοι με όρους όπως το WOD, EMOM κ.τ.λ.

Πριν ενθουσιαστείς, εμπνευσμένος από τους αγώνες CrossFit που παρακολούθησες, ή τα αποτελέσματα που είχε στο σώμα του ο κολλητός σου, πριν αποφασίσεις να αφιερωθείς στο CrossFit, θα πρέπει να γνωρίζεις ορισμένα πράγματα γύρω από αυτό.

Η ενηλικίωση είναι σίγουρα δύσκολη. Η ζωή είναι γεμάτη αποφάσεις… τι θα μαγειρέψετε, πως θα ντυθείτε αλλά και πως θα μεγαλώσετε τα παιδιά σας.