Γιατί κάποιοι δεν έχουν πραγματική αίσθηση της εικόνας τους και του βάρους τους;

Νομίζετε ότι έχετε υπερβολικό πάχος, ενώ δεν έχετε, ή πάλι νομίζετε ότι είστε πάρα πολύ αδύνατοι ενώ δεν είστε; Γιατί σας συμβαίνει αυτό;

Γιατί κάποιοι δεν έχουν πραγματική αίσθηση της εικόνας τους και του βάρους τους;

Από τότε που ο Θεός έδωσε διατροφικό πλάνο στην Εύα ( να μη φάει το μήλο, παρόλο που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και έχει μόλις 116 θερμίδες), οι γυναίκες είχαν προβλήματα με την εικόνα του σώματος τους.

 

Τα ζητήματα εικόνας συνδέονται με την ιδέα ότι δεν καταλαμβάνετε τον χώρο που σας έχει παραχωρηθεί από τον κόσμο, είστε είτε υπερβολικοί, είτε λίγοι γι’ αυτόν. Ωστόσο και οι άνδρες έχουν προβλήματα με την εικόνα του σώματος και κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τα προβλήματα αυτά.

 

Τα προβλήματα με την εικόνα του σώματος των ανδρών ξεκινούν από νωρίς όταν θεωρούνται στο σχολείο «μεγάλοι και χοντροί» και το bullying παίρνει θέση. Τα προβλήματα των γυναικών ξεκινούν από την κούνια, τυλιγμένα ακόμα τα κοριτσάκια στις ροζ κουβερτούλες ακούν πόσο μικροσκοπικά και χαριτωμένα είναι. Τα μεγαλόσωμα κορίτσια πρέπει να «μάθουν να συγκρατούνται».

 

Για να βελτιώσουμε το μέλλον, θα χρειαστούν σημαντικές αλλαγές. Θα πρέπει να αρχίσουμε να αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τις λέξεις «μεγαλόσωμος», «παχύς» κτλ.

 

Παρόλο που εκατοντάδες μελέτες που δημοσιεύθηκαν από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία έδειξαν ότι ο προβληματισμός μας και των άλλων για την εικόνα του σώματος δεν έκανε τίποτα άλλο παρά κακό, γιατί το μοτίβο αυτό επιμένει;

 

Οι στενές ιδέες και οι έννοιες του κόσμου για τη ζωή και το σώμα μας, πρέπει να αλλάξουν πολύ πιο γρήγορα από ό, τι πρέπει να χάσουμε 15 κιλά. Ας δούμε πώς το χιούμορ και η εικόνα του σώματος, καθώς και οι κοινωνικές και πολιτιστικές στάσεις, διαμορφώνουν τις προσωπικές μας πεποιθήσεις:

 

Αλήθεια ή ψέμα;

 

  • Ο αυτοσαρκασμός μπορεί να εξίσου ευχάριστος με οποιαδήποτε άλλη μορφή χιούμορ.

 

Λάθος: Μπορείτε να υπονομεύσετε τόσο την δική σας αίσθηση όσο και των άλλων για εσάς.

 

  • Το χιούμορ πρέπει να είναι καθολικό και όλοι γελάμε με τα ίδια πράγματα.

 

Λάθος: Το χιούμορ μπορεί να είναι όπλο ή ασπίδα, σπάνια όμως είναι ένα μεγάλο χαμόγελο για όλους. Για την ιστορία, το συμβατικό χιούμορ οφείλεται στην ανάγκη μιας ομάδας να μειώσει μια άλλη.

 

  • Ένα ήσυχο και ντροπαλό άτομο σπάνια έχει την αίσθηση του χιούμορ.

 

Λάθος: Ορισμένες μορφές χιούμορ εκφράζονται καλύτερα χωρίς φωνή ή μέσα από μια γκριμάτσα. Μερικές φορές σερβίρεται καλύτερα κρύο.

 

  • Η αίσθηση του χιούμορ είναι δώρο και δεν μπορεί να διδαχθεί ή να αναπτυχθεί.

 

Λάθος: Το χιούμορ, όπως και άλλες δεξιότητες, μπορεί να καλλιεργηθεί και να αναπτυχθεί. Η εκμάθηση για τις πολλές μορφές χιούμορ και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα ενός ατόμου να χρησιμοποιεί χιούμορ και να προστατεύεται από την κακή χρήση του από άλλους.

 

  • Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο χιούμορ από τους άνδρες.

 

Λάθος: Οι άνδρες χρειάζονται επίσης άνεση, ασφάλεια, προσοχή, αγάπη και συμπόνια, αν και οι συμβατικά στενές εκδοχές τις αρρενωπότητας τους εμποδίζουν πολλές φορές να το δείχνουν.

 

  • Οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από τις γυναίκες.

 

Σωστό και Λάθος: Οι γυναίκες εμπιστεύονται τον εαυτό τους λιγότερα συχνά και με λιγότερη αυτοπεποίθηση από τους άνδρες, επειδή ιστορικά αμφισβητήθηκε το δικαίωμά τους να παίρνουν αποφάσεις και να ψηφίζουν. Αντίθετα, οι άνδρες έχουν ενθαρρυνθεί, να έχουν αυτοπεποίθηση.

 

  • Είναι πιο σημαντικό να κάνετε τη σωστή ερώτηση από το να δώσετε τη σωστή απάντηση.

 

Σωστό: Οι ερωτήσεις είναι αυτό που μας οδηγεί στην κατανόηση, στις έντιμες σχέσεις, σε πολύτιμες κα ευέλικτες νέες προσεγγίσεις και θα μας βοηθήσουν να αλλάξουμε θετικά τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μίλησε στον γιατρό σου εάν λαμβάνεις κάποιο από αυτά τα φάρμακα και παρατήρησες αλλαγές στη διάθεσή σου.

Τι είναι αυτό που θα σε κάνεις να κολλήσεις με ένα άθλημα ή ένα είδος προπόνησης;

Ας μιλήσουμε για το λιγότερο ελκυστικό μέρος της επίτευξης οποιουδήποτε στόχου

Βαθιά και γρήγορη ανάσα, σφίξιμο στο στομάχι, μούδιασμα στα χέρια, ζαλάδα και αίσθηση ότι θα τρελαθείς ή θα πεθάνεις.

Η σωματική άσκηση μπορεί για κάποιους να είναι απλά ένα "καθήκον" που πρέπει να το εκτελούν για να φτάσουν στον στόχο τους όπως η μείωση του σωματικού τους βάρος\λίπος ή η αύξηση της μυϊκής τους μάζα. Στην πραγματικότητα η σωματική άσκηση έχει περισσότερα οφέλη απ όσα πιστεύουμε, που παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή, στην ψυχική υγεία και την ψυχολογία μας.

Αν αρχίσεις να παίρνεις βαθιές και γρήγορες ανάσες, θα δεις πως είναι μια κρίση πανικού.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, τα 11χρονα αγόρια που περνούν το χρόνο τους παίζοντας βιντεοπαιχνίδια διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καταθλιπτικών συμπτωμάτων έως και τρία χρόνια αργότερα.

Μια παγκόσμια αύξηση της βίας μέσα στην οικογένεια ή μεταξύ των συντρόφων οφείλεται στο lockdown.

Η οργή είναι μια εκδήλωση συναισθήματος που πολλές φορές μπορεί να μοιάζει αναγκαία και λυτρωτική.

Οι ειδικοί εξηγούν πώς να ξεχωρίζεις πότε είσαι στα κάτω σου και πότε πιθανόν περνάς κατάθλιψη.

Ο έγκαιρος εντοπισμός των συμπτωμάτων μπορεί να βοηθήσει εσάς ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο να λάβει τη σωστή θεραπεία.

Υπάρχει μια περίπλοκη σχέση μεταξύ της διαταραχής της διάθεσης και άλλων θεμάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, του χρόνιου πόνου και των προβλημάτων του θυρεοειδούς.