Τι σου δίνει κίνητρο και τι σε παρακινεί;

Τι είναι αυτό που θα σε κάνεις να κολλήσεις με ένα άθλημα ή ένα είδος προπόνησης;

Τι σου δίνει κίνητρο και τι σε παρακινεί;

Τα στατιστικά

Σύμφωνα με τον Rod K. Dishman, Ph.D., διευθυντή του Behavioral Fitness Laboratory στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας, σχεδόν το 50% των ατόμων που ξεκινούν ένα πρόγραμμα άσκησης εγκαταλείπουν τους πρώτους 6 μήνες. Η ερώτηση είναι, "Γιατί;" Τι είναι αυτό που θα σε κάνει να κολλήσεις με μια ρουτίνα γυμναστικής που προκαλεί τόσους πολλούς να το εγκαταλείψουν;

Η απάντηση? Το κίνητρο. Η επιθυμία για καλή υγεία και καλή φυσική κατάσταση. Είναι μια απλή παραδοχή της ανθρώπινης ψυχολογίας: εάν θέλουμε κάτι αρκετά, θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να το πάρουμε. Η πρόκληση για σένα είναι να μάθεις τι σε παρακινεί να ασχοληθείς σοβαρά με τη φυσική κατάσταση και να το τηρήσεις.

 

«Ξεκλειδώνοντας» τα κίνητρα σου

Κάποιος διαπίστωσε ότι τα χρήματα ήταν το κίνητρο που χρειαζόταν για να σπρώξει τον αυτό του έξω από τη ζώνη άνεσής και να δεσμευτεί για κάτι το οποίο προηγουμένως δεν τον ενδιέφερε.

Άλλος βρήκε ένα διαφορετικό κίνητρο. Ο γιατρός του τον ενημέρωσε ότι ήταν λίγα λεπτά μακριά από την καρδιακή προσβολή, και έτσι αποφάσισε να αντισταθεί. Παρόλο που δεν είχε πάει σε γυμναστήριο ποτέ, άλλαξε τη ζωή του και τελικά τα κατάφερε!

Δεν χρειάζεται να είσαι μέρος αυτού του 50 τοις εκατό που εγκατέλειψε. Μπορείς να παραμείνεις αφοσιωμένος και να τα καταφέρεις κι εσύ. Είναι όλα σχετικά με το προσωπικό κίνητρο.

 

Ιδού μερικά κίνητρα που μπορεί να σε παρακινήσουν

  1. Κάνε το για την υγεία σου. Η συνεπής άσκηση και η υγιεινή διατροφή είναι τα δύο καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για την υγεία σου. Θα αναπτύξεις μια ισχυρή, υγιή καρδιά, θα μειώσεις τις πιθανότητές για πολλά είδη καρκίνου, θα αποτρέψεις τον διαβήτη, θα έχεις ζωηρό μυαλό και θα αντισταθείς στην άνοια και θα αποφύγεις πολλές από τις κοινές ασθένειες που έρχονται με τη γήρανση. Είναι δυνατόν να γερνάμε όμορφα, και το κλειδί για αυτό είναι η άσκηση και η σωστή διατροφή.

 

  1. Κάνε το για να φαίνεσαι καλύτερα. Η εμφάνιση δεν είναι τα πάντα, αλλά οι περισσότεροι από εμάς ενδιαφερόμαστε για την εμφάνισή μας. Ένα ισχυρό και υγιές άτομο φαίνεται όμορφο. Η συμπεριφορά σου θα αλλάξει καθώς η αυτοπεποίθηση σου ανεβαίνει από την πειθαρχία της φυσικής κατάστασης.

 

  1. Κάνε το για να ανακουφιστείς από το άγχος. Πραγματικά! Δεν είναι κλισέ. Η άσκηση πραγματικά προκαλεί φυσικές αλλαγές στον εγκέφαλο και το νευρικό μας σύστημα που οδηγούν σε συναισθήματα ηρεμίας και ευεξίας. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είσαι τόσο απασχολημένος/η με τα διανοητικά οφέλη της άσκησης που θα την λαχταράς!

 

  1. Κάνε το για να είσαι δυνατός/ή. Εάν δεν έχεις κάνει στοχευμένη προπόνηση με βάρη, τότε κυριολεκτικά δεν έχεις ιδέα για τη συνολική μεταμόρφωση που θα νιώσεις μετά από λίγες εβδομάδες.

 

Αξίζει να αφιερώσεις χρόνο για να ανακαλύψεις τα ισχυρά κίνητρα στη ζωή σου. Μάθε τι αξίζει τον ιδρώτα σου. Μάθε τι θέλεις περισσότερο από αυτό το brownie. Η υγεία σου διακυβεύεται. Στην πραγματικότητα, διακυβεύεται η ίδια η ζωή σου. Ήρθε η ώρα να μεταμορφωθείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μίλησε στον γιατρό σου εάν λαμβάνεις κάποιο από αυτά τα φάρμακα και παρατήρησες αλλαγές στη διάθεσή σου.

Ας μιλήσουμε για το λιγότερο ελκυστικό μέρος της επίτευξης οποιουδήποτε στόχου

Βαθιά και γρήγορη ανάσα, σφίξιμο στο στομάχι, μούδιασμα στα χέρια, ζαλάδα και αίσθηση ότι θα τρελαθείς ή θα πεθάνεις.

Η σωματική άσκηση μπορεί για κάποιους να είναι απλά ένα "καθήκον" που πρέπει να το εκτελούν για να φτάσουν στον στόχο τους όπως η μείωση του σωματικού τους βάρος\λίπος ή η αύξηση της μυϊκής τους μάζα. Στην πραγματικότητα η σωματική άσκηση έχει περισσότερα οφέλη απ όσα πιστεύουμε, που παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή, στην ψυχική υγεία και την ψυχολογία μας.

Αν αρχίσεις να παίρνεις βαθιές και γρήγορες ανάσες, θα δεις πως είναι μια κρίση πανικού.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, τα 11χρονα αγόρια που περνούν το χρόνο τους παίζοντας βιντεοπαιχνίδια διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καταθλιπτικών συμπτωμάτων έως και τρία χρόνια αργότερα.

Νομίζετε ότι έχετε υπερβολικό πάχος, ενώ δεν έχετε, ή πάλι νομίζετε ότι είστε πάρα πολύ αδύνατοι ενώ δεν είστε; Γιατί σας συμβαίνει αυτό;

Μια παγκόσμια αύξηση της βίας μέσα στην οικογένεια ή μεταξύ των συντρόφων οφείλεται στο lockdown.

Η οργή είναι μια εκδήλωση συναισθήματος που πολλές φορές μπορεί να μοιάζει αναγκαία και λυτρωτική.

Οι ειδικοί εξηγούν πώς να ξεχωρίζεις πότε είσαι στα κάτω σου και πότε πιθανόν περνάς κατάθλιψη.

Ο έγκαιρος εντοπισμός των συμπτωμάτων μπορεί να βοηθήσει εσάς ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο να λάβει τη σωστή θεραπεία.

Υπάρχει μια περίπλοκη σχέση μεταξύ της διαταραχής της διάθεσης και άλλων θεμάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, του χρόνιου πόνου και των προβλημάτων του θυρεοειδούς.