Συνέπεια vs. Ένταση

Ας μιλήσουμε για το λιγότερο ελκυστικό μέρος της επίτευξης οποιουδήποτε στόχου

Συνέπεια vs. Ένταση

Συνέπεια: Να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, μέρα με τη μέρα, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτό χρειάζεται για την επίτευξη των στόχων σου. Πόσο καιρό είσαι διατεθειμένος/η να κάνεις το ίδιο πράγμα, ανεξάρτητα από το πόσο βαρετό, μονότονο ή απλό είναι για να φτάσεις εκεί που θέλεις; Σε αυτό το σημείο όλοι λέμε ότι θέλουμε, όλοι λέμε ότι μπορούμε.

Αν μπορέσεις να αγκαλιάσεις τη μονοτονία και να ακολουθήσεις αυτές τις καθημερινές συνήθειες με συνέπεια για όσο καιρό χρειάζεται, θα είσαι εκεί που θέλεις να φτάσεις. Αν δεν αφήσεις την ταλαιπωρία του να ξυπνάς την ίδια ώρα κάθε μέρα να σε εμποδίσει να σηκωθείς, είσαι κοντά στο να καταφέρεις αυτό που θέλεις. Αν καταφέρεις να λες «όχι ευχαριστώ» σε κάτι που δεν θέλεις πραγματικά, και να μη φοβάσαι ότι είσαι αγενής, τότε πιθανότατα αισθάνεσαι όπως θα ήθελες.

 

Εδώ θα διαβάσεις 3 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να παραμείνεις συνεπής στην επίτευξη των στόχων σου

 

  1. Αγκάλιασε τη μονοτονία

Οι άνθρωποι ευδοκιμούν στη ρουτίνα. Τα σώματά μας χρειάζονται ρουτίνα για να διατηρήσουν έναν υγιή κιρκαδικό ρυθμό και να αποδίδουν βέλτιστα.

 

  1. Να ξυπνάς συγκεκριμένη ώρα

Η ρουτίνα πετυχαίνει βαθύτερα όταν μπορείς να βάλεις το σώμα σου να ξυπνά καθημερινά την ίδια ώρα. Με αυτόν τρόπο θα αποφύγεις τις αϋπνίες.

 

  1. Πες «όχι» πιο συχνά

Όταν λες «ναι» σε πράγματα που δεν θέλεις ή σε πράγματα που δεν είναι πραγματικά ευθυγραμμισμένα με τους στόχους σου, χάνεις την ακεραιότητα σου. Όταν λες «όχι» σε αυτά τα πράγματα, παίρνεις τη συνειδητή απόφαση να ευθυγραμμιστείς με τους στόχους σου.

 

Όταν μένεις πιστός/ή σε εσένα, τους στόχους σου και ό, τι άλλο επιθυμείς από τη ζωή σου, οι επιλογές σου σε καθοδηγούν Ακολουθήσε αυτούς τους 3 κανόνες και θα βρίσκεσαι ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σου κάθε μέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μίλησε στον γιατρό σου εάν λαμβάνεις κάποιο από αυτά τα φάρμακα και παρατήρησες αλλαγές στη διάθεσή σου.

Τι είναι αυτό που θα σε κάνεις να κολλήσεις με ένα άθλημα ή ένα είδος προπόνησης;

Βαθιά και γρήγορη ανάσα, σφίξιμο στο στομάχι, μούδιασμα στα χέρια, ζαλάδα και αίσθηση ότι θα τρελαθείς ή θα πεθάνεις.

Η σωματική άσκηση μπορεί για κάποιους να είναι απλά ένα "καθήκον" που πρέπει να το εκτελούν για να φτάσουν στον στόχο τους όπως η μείωση του σωματικού τους βάρος\λίπος ή η αύξηση της μυϊκής τους μάζα. Στην πραγματικότητα η σωματική άσκηση έχει περισσότερα οφέλη απ όσα πιστεύουμε, που παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή, στην ψυχική υγεία και την ψυχολογία μας.

Αν αρχίσεις να παίρνεις βαθιές και γρήγορες ανάσες, θα δεις πως είναι μια κρίση πανικού.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, τα 11χρονα αγόρια που περνούν το χρόνο τους παίζοντας βιντεοπαιχνίδια διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καταθλιπτικών συμπτωμάτων έως και τρία χρόνια αργότερα.

Νομίζετε ότι έχετε υπερβολικό πάχος, ενώ δεν έχετε, ή πάλι νομίζετε ότι είστε πάρα πολύ αδύνατοι ενώ δεν είστε; Γιατί σας συμβαίνει αυτό;

Μια παγκόσμια αύξηση της βίας μέσα στην οικογένεια ή μεταξύ των συντρόφων οφείλεται στο lockdown.

Η οργή είναι μια εκδήλωση συναισθήματος που πολλές φορές μπορεί να μοιάζει αναγκαία και λυτρωτική.

Οι ειδικοί εξηγούν πώς να ξεχωρίζεις πότε είσαι στα κάτω σου και πότε πιθανόν περνάς κατάθλιψη.

Ο έγκαιρος εντοπισμός των συμπτωμάτων μπορεί να βοηθήσει εσάς ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο να λάβει τη σωστή θεραπεία.

Υπάρχει μια περίπλοκη σχέση μεταξύ της διαταραχής της διάθεσης και άλλων θεμάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, του χρόνιου πόνου και των προβλημάτων του θυρεοειδούς.