Τα αγόρια που παίζουν video games συχνά, έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν κατάθλιψη

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, τα 11χρονα αγόρια που περνούν το χρόνο τους παίζοντας βιντεοπαιχνίδια διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καταθλιπτικών συμπτωμάτων έως και τρία χρόνια αργότερα.

Τα αγόρια που παίζουν video games συχνά, έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν κατάθλιψη

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι τα κορίτσια που ξοδεύουν πολύ χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν κατάθλιψη. Συνολικά τα ευρήματα δείχνουν πως διαφορετικοί τύποι χρόνου μπροστά στην οθόνη μπορούν να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά την ψυχική υγεία των νέων και πως μπορεί να επηρεαστούν διαφορετικά τα αγόρια από τα κορίτσια.

 

Όπως δηλώνει ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Aaron Kandola «Οι οθόνες μας επιτρέπουν να συμμετέχουμε σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων». Οι οδηγίες και οι συστάσεις σχετικά με τον χρόνο μπροστά στην οθόνη πρέπει να βασίζονται στην κατανόηση μας  για το πως διαφορετικές δραστηριότητες μπορούν να επηρεάσουν την ψυχική υγεία και κατά πόσο είναι αυτή η επιρροή σημαντική.

 

«Ενώ δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τα βιντεοπαιχνίδια βελτιώνουν πραγματικά την ψυχική υγεία, δεν φαίνονται ωστόσο επιβλαβή και μπορεί να έχουν και κάποια οφέλη. Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα βιντεοπαιχνίδια υπήρξαν μια σημαντική απασχόληση για πολλούς νέους».

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μίλησε στον γιατρό σου εάν λαμβάνεις κάποιο από αυτά τα φάρμακα και παρατήρησες αλλαγές στη διάθεσή σου.

Τι είναι αυτό που θα σε κάνεις να κολλήσεις με ένα άθλημα ή ένα είδος προπόνησης;

Ας μιλήσουμε για το λιγότερο ελκυστικό μέρος της επίτευξης οποιουδήποτε στόχου

Βαθιά και γρήγορη ανάσα, σφίξιμο στο στομάχι, μούδιασμα στα χέρια, ζαλάδα και αίσθηση ότι θα τρελαθείς ή θα πεθάνεις.

Η σωματική άσκηση μπορεί για κάποιους να είναι απλά ένα "καθήκον" που πρέπει να το εκτελούν για να φτάσουν στον στόχο τους όπως η μείωση του σωματικού τους βάρος\λίπος ή η αύξηση της μυϊκής τους μάζα. Στην πραγματικότητα η σωματική άσκηση έχει περισσότερα οφέλη απ όσα πιστεύουμε, που παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή, στην ψυχική υγεία και την ψυχολογία μας.

Αν αρχίσεις να παίρνεις βαθιές και γρήγορες ανάσες, θα δεις πως είναι μια κρίση πανικού.

Νομίζετε ότι έχετε υπερβολικό πάχος, ενώ δεν έχετε, ή πάλι νομίζετε ότι είστε πάρα πολύ αδύνατοι ενώ δεν είστε; Γιατί σας συμβαίνει αυτό;

Μια παγκόσμια αύξηση της βίας μέσα στην οικογένεια ή μεταξύ των συντρόφων οφείλεται στο lockdown.

Η οργή είναι μια εκδήλωση συναισθήματος που πολλές φορές μπορεί να μοιάζει αναγκαία και λυτρωτική.

Οι ειδικοί εξηγούν πώς να ξεχωρίζεις πότε είσαι στα κάτω σου και πότε πιθανόν περνάς κατάθλιψη.

Ο έγκαιρος εντοπισμός των συμπτωμάτων μπορεί να βοηθήσει εσάς ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο να λάβει τη σωστή θεραπεία.

Υπάρχει μια περίπλοκη σχέση μεταξύ της διαταραχής της διάθεσης και άλλων θεμάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, του χρόνιου πόνου και των προβλημάτων του θυρεοειδούς.