Γιατί μαυρίζει το αβοκάντο και πως να το κρατήσω καταπράσινο

Τον τελευταίο χρόνο οι επισκέψεις μας στα σούπερ μάρκετ και τα μανάβικα έχουν αραιώσει και όλοι προσπαθούμε να αποθηκεύουμε όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα για να μη χρειάζεται να τρέχουμε κάθε λίγο και λιγάκι.

Γιατί μαυρίζει το αβοκάντο και πως να το κρατήσω καταπράσινο

Και ενώ είναι εύκολο να αποθηκεύσεις πολλά είδη τροφίμων στα ντουλάπια αλλά και να αγοράσεις κατεψυγμένα λαχανικά αντί για φρέσκα, το αβοκάντο δεν είναι ένα από αυτά.

Το εύθραυστο αυτό φρούτο έχει μικρό περιθώριο μέχρι να ωριμάσει, ειδικά εάν έχει ήδη κοπεί. Ενώ το διαδίκτυο έχει γεμίσει με κόλπα για να αποτρέψεις το αβοκάντο να μαυρίσει, δεν είναι όλα αποτελεσματικά. Απευθυνθήκαμε λοιπόν σε διάφορους food stylists και μάθαμε τα μυστικά ενός «υγιούς» αβοκάντο.

Ένα κόλπο για την παράταση της διάρκειας ζωής ενός αβοκάντο είναι να το συνδυάσεις με ένα κρεμμύδι. Εάν όμως έχεις κόψει ήδη το αβοκάντο, αυτό το κόλπο δεν πιάνει. Το καλύτερο κόλπο βασίζεται στο χυμό λεμονιού και στην πλαστικό μεμβράνη. Ρίξε χυμό λεμόνι στην κομμένη πλευρά και τύλιξε το αβοκάντο με την πλαστική μεμβράνη.

Το δοκιμασμένο αυτό κόλπο λειτουργεί για το εξής λόγο: το όξινο pH του χυμού λεμονιού διατηρεί το χρώμα επιβραδύνοντας τη διαδικασία οξείδωσης, η οποία συμβαίνει όταν το εσωτερικό των φρούτων όπως το αβοκάντο, η μπανάνα και τα μήλα εκτίθενται στον αέρα. Η πλαστική μεμβράνη από πάνω λειτουργεί εξίσου αποτελεσματικά ως προς την προστασία από την οξείδωση, προστατεύοντας από την έκθεση στον αέρα.

Η παραπάνω διαδικασία απαιτεί να έχεις πάντα φρέσκα λεμόνια ή έστω έναν προσυσκευασμένο χυμό λεμονιού. Εάν τυχόν χρειάζεσαι κάτι για να έχεις πάντα στο ντουλάπι, μπορείς να δοκιμάσεις κιτρικό οξύ σε σκόνη. Ουσιαστικά είναι συμπυκνωμένο σε σκόνη οξύ από  εσπεριδοειδή και κάνει τη δουλειά του χυμού λεμονιού σε μια πρέζα.

Θυμήσου λοιπόν! Είτε χρησιμοποιείς χυμό λεμονιού είτε κιτρικό οξύ, το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο: αβοκάντο που διαρκούν μια ή δύο ημέρες περισσότερο από τα υπόλοιπα. Οι μικρές χαρές στη ζωή μας είναι σημαντικές!

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσπαθείς σκληρά για να είσαι υγιής. Παρακολουθείς τις θερμίδες σου, ασκείσαι τακτικά και πετάς πάντα τους κρόκους όταν φτιάχνεις την ομελέτα σου.

Να γιατί πρέπει να ενσωματώσετε το σολομό στη διατροφή σας.

Από τη βελτίωση της υγείας του εντέρου μέχρι και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, σίγουρα το λάχανο έχει υποτιμηθεί πολλές φορές.

Γέμισε το πιάτο σου με αυτά τα νόστιμα και χορταστικά φαγητά βοηθώντας το σπλαχνικό λίπος να φύγει από την κοιλιά σου.

Μερικές φορές το σωστό φαγητό είναι το μόνο που χρειάζεσαι για να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση.

Δεν υπάρχει χειρότερη αίσθηση από το να ανεβαίνεις στη ζυγαριά μετά από εβδομάδες κόπου και σκληρής δουλειάς για να ρίξεις το βάρος σου και να βλέπεις ότι ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί.

Στο άκουσμα της λέξης βακτήρια, οι πρώτες σκέψεις όλων είναι αρνητικές.

Μια από τις συχνότερες αναζητήσεις στο διαδίκτυο σήμερα είναι η δίαιτα του στρατιώτη, η οποία στην πραγματικότητα υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια.

Η απάντηση είναι πιο περίπλοκη από όσο νομίζεις.

Οι περισσότερες δίαιτες στηρίζονται στον περιορισμό των προσλαμβανόμενων θερμίδων ώστε στο θερμιδικό ισοζύγιο να καταναλώνονται λιγότερες θερμίδες από όσες καίμε καθημερινά. Βραχυπρόθεσμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να χάσεις βάρος, τι συμβαίνει όμως μακροπρόθεσμα;

Η διατροφή είναι ο καθοριστικός παράγοντας επιτυχίας στον αθλητισμό!

Η απώλεια λίπους και το χτίσιμο μυϊκής μάζας που είναι ο στόχος όλων μας επηρεάζονται όχι μόνο από το τι τρως αλλά και από το πότε το τρως.