Η έκπληξη που θα σε κάνει πιο γρήγορο runner

Τόσοι πολλοί δρομείς, ειδικά οι πιο αρχάριοι που βλέπουν ταχεία πρόοδο στην αρχή της προπόνησής τους, παγιδεύονται στο να σκέφτονται ότι για να τρέξεις γρήγορα, πρέπει να προπονηθείς γρήγορα και ότι η ακραία κόπωση είναι μέρος της διαδικασίας.

Η έκπληξη που θα σε κάνει πιο γρήγορο runner

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει. Είναι σημαντικό να διατηρήσεις την πλειοψηφία των διαδρομών σου εύκολη για να αποφύγεις την εξάντληση και τους τραυματισμούς. Ακόμη και οι ταχύτεροι ελίτ δρομείς έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ των γρήγορων και αργών ημερών τους. Αυτή είναι μια έννοια που ονομάζεται polarized training.

 

Η καλύτερη ανάκαμψη μετά από μια προπόνηση επιτρέπει περισσότερα χιλιόμετρα, και οδηγεί σε καλύτερη προσαρμογή σε διαδρομές αντοχής. Επιτρέπει επίσης τις δύσκολες ημέρες να είναι πραγματικά δύσκολες με μεγαλύτερα κέρδη σε φυσική κατάσταση.

 

Το αργό τρέξιμο στην προπόνηση, μπορεί να βοηθήσει στο χτίσιμο της αερόβιας βάσης και την ικανότητα καύσης λίπους, που είναι απαραίτητα για μαραθώνιο και ημιμαραθώνιο. Σε έρευνες που έχουν γίνει, πειραματίστηκαν με προπόνηση καρδιακού ρυθμού στους 140 παλμούς το λεπτό ως ανώτατο όριο για εύκολη και μεγάλη διάρκεια, με τους περισσότερους αθλητές να το προσαρμόζουν στους 130 σε μεγαλύτερες ηλικίες.

 

Ο ρυθμός του μαραθωνίου είναι μια "γκρίζα ζώνη" που είναι πολύ αργή για να προκαλέσει τις περισσότερες καρδιαγγειακές προσαρμογές και είναι πολύ δύσκολο να είναι "εύκολη" προπόνηση. Τα περισσότερα προπονητικά προγράμματα, περιλαμβάνουν μερικές μεγάλες διαδρομές με τμήματα με ρυθμό μαραθωνίου αλλά τα περισσότερα τμήματα είναι με εύκολο ρυθμό.

 

Τέλος, εκτός από το να σε βοηθήσει να τρέχεις πιο γρήγορα μακροπρόθεσμα, το αργό τρέξιμο μπορεί επίσης να κάνει τις μεγάλες διαδρομές πιο ευχάριστες. Επιπλέον, ως πρόσθετο μπόνους, μπορεί επίσης να μειώσει την πείνα μετά το τρέξιμο. Συνδυάζοντας αυτό με ισορροπημένη διατροφή μπορεί να συμβάλει σε καλύτερα οφέλη στην απόδοση καύσης λίπους, στηρίζοντας την απόδοση και τους στόχους διαχείρισης βάρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τζόκινγκ έχει πολλά οφέλη στο σώμα και στην υγεία αλλά πολλοί είναι εκείνοι που το αμελούν γιατί το βλέπουν σαν κάτι βαρετό και ανούσιο συγκριτικά με τα βάρη και τις υπόλοιπες μορφές άσκησης.

Οι περισσότεροι δρομείς ανησυχούν πολύ για έναν επικείμενο τραυματισμό , αφού αρκετοί από αυτούς έχουν ήδη περάσει κάποιον.

Ανεξάρτητα από το πόσο έμπειρος ή ικανός δρομέας είσαι, πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη σημασία στις ημέρες ξεκούρασης και στην αποκατάσταση.

Κάποτε απαραίτητο για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους, το τρέξιμο πλέον αποτελεί τον φθηνότερο και ευκολότερο τρόπο να ενισχύσουμε την υγεία, τη φυσική κατάσταση αλλά και τη διάθεσή μας.

Χρησιμοποίησε τις συμβουλές των ειδικών και βελτίωσε το τρέξιμό σου. Εάν τρέχεις για μεγάλο χρονικό διάστημα ή ακόμα και λίγες εβδομάδες , μπορεί να σε προσβάλλει η ιδέα ότι έχεις λάθος τεχνική.

Είτε το γυμναστήριο σας είναι κλειστό, είτε προσπαθείτε να παραμείνετε fit με έναν συγκεκριμένο εξοπλισμό, το τρέξιμο μπορεί να είναι εξαιρετική επιλογή για την απώλεια βάρους.

Είτε πιστεύετε ότι η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός, είτε άρχισε να πονάει η μέση σας μόλις πατήσατε τα 30, το πιθανότερο είναι το τρέξιμο σας να αλλάξει καθώς τα κεράκια στην τούρτα αυξάνονται.

Οι δρομείς κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα ταχύτητας, από το σούπερ γρήγορο ως το σταθερό χωρίς βιασύνη.

Είτε είσαι νέος δρομέας, είτε μετράς χιλιόμετρα εδώ και αιώνες, μπορεί να σε απασχολεί η ίδια ερώτηση σχετικά με το ρυθμό της προπόνησης.

Δοκίμασε αυτές τις τεχνικές αν θέλεις να βελτιώσεις την ταχύτητα σου όταν τρέχεις.

Είτε είσαι έτοιμος για τα πρώτα 5k, είτε προπονείσαι για τον επόμενο ημιμαραθώνιο είτε απολαμβάνεις έναν προσιτό τρόπο να δραστηριοποιηθείς, το τρέξιμο μπορεί να είναι ένας ικανοποιητικός τρόπος για να παραμείνεις σε φόρμα, να γίνεις ανταγωνιστικός ή απλώς να ξεφύγεις από το άγχος της καθημερινής ζωής.