Βασικές συμβουλές προπόνησης για ηλικιωμένους δρομείς

Είτε πιστεύετε ότι η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός, είτε άρχισε να πονάει η μέση σας μόλις πατήσατε τα 30, το πιθανότερο είναι το τρέξιμο σας να αλλάξει καθώς τα κεράκια στην τούρτα αυξάνονται.

Βασικές συμβουλές προπόνησης για ηλικιωμένους δρομείς

Σε πολλούς αγώνες, οι δρομείς άνω των 40 ετών θεωρούνται ως «masters» και συχνά έχουν ακόμα τις δικές τους κατηγορίες βραβείων. Δεν είναι μυστικό ότι η απόδοση συχνά μειώνεται καθώς μεγαλώνουμε, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο. Στην πραγματικότητα, πολλοί δρομείς έκαναν το άλμα τους δεκαετίες μετά την αποφοίτησή τους από το λύκειο. Επομένως, αν στοχεύετε σε μια νίκη ή απλώς θέλετε να νιώσετε καλά στο επόμενο τρέξιμο, λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές προπόνησης.

 

  • Χρησιμοποιήστε τις πολυάσχολες περιόδους προς όφελος σας

Κυνηγώντας τα παιδιά σας, κάνετε μια καλή προπόνηση χωρίς να το καταλάβετε. Πολλές γυναίκες παραδέχονται ότι η μητρότητα της κρατάει σε κίνηση.

 

  • Διατηρήστε τα πράγματα ενδιαφέροντα με νέες προπονήσεις και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Καλό θα είναι να ενσωματώσετε στις προπονήσεις σας προπονήσεις υψηλής έντασης, όπως οι σκάλες και τα εμπόδια για να κρατιέστε φρέσκοι. Χρησιμοποιήστε τις μπότες αποσυμπίεσης μετά από κάθε προπόνηση για να χαλαρώσετε το μυϊκό σας σύστημα.

 

  • Γίνετε δημιουργικοί με το πρόγραμμά σας

Η αποκατάσταση μετά την προπόνηση μπορεί να είναι πιο χρονοβόρα όσο μεγαλώνουμε, οπότε είναι σημαντικό να μην υπερβαίνουμε τα όρια μας μόνο και μόνο για να τηρήσουμε το πρόγραμμα.

 

  • Τα μικρά βήματα κάνουν τη διαφορά

Επιδιώξτε περισσότερη ξεκούραση μεταξύ των δυνατών προσπαθειών. Το κλειδί της επιτυχίας είναι να κάνετε πάντα καλή προθέρμανση, όχι μόνο πριν από μια σκληρή προπόνηση. Προσθέστε κάποια drills για να κρατάτε τα πόδια σας σε εγρήγορση.

 

  • Εστιάστε στο τώρα (όχι σε αυτό που ήσασταν)

Είναι σημαντικό να κοιτάμε μπροστά, όχι πίσω καθώς συνεχίζουμε να τρέχουμε και να αγωνιζόμαστε.

 

  • Ξεκουραστείτε… ξεκουραστείτε λίγο περισσότερο

Το μυστικό της επιτυχίας είναι να δώσετε στον εαυτό σας την άδεια να κοιμηθεί νωρίς. Δώστε προτεραιότητα στον ύπνο κα εστιάστε στην αποκατάσταση.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τζόκινγκ έχει πολλά οφέλη στο σώμα και στην υγεία αλλά πολλοί είναι εκείνοι που το αμελούν γιατί το βλέπουν σαν κάτι βαρετό και ανούσιο συγκριτικά με τα βάρη και τις υπόλοιπες μορφές άσκησης.

Οι περισσότεροι δρομείς ανησυχούν πολύ για έναν επικείμενο τραυματισμό , αφού αρκετοί από αυτούς έχουν ήδη περάσει κάποιον.

Ανεξάρτητα από το πόσο έμπειρος ή ικανός δρομέας είσαι, πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη σημασία στις ημέρες ξεκούρασης και στην αποκατάσταση.

Κάποτε απαραίτητο για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους, το τρέξιμο πλέον αποτελεί τον φθηνότερο και ευκολότερο τρόπο να ενισχύσουμε την υγεία, τη φυσική κατάσταση αλλά και τη διάθεσή μας.

Χρησιμοποίησε τις συμβουλές των ειδικών και βελτίωσε το τρέξιμό σου. Εάν τρέχεις για μεγάλο χρονικό διάστημα ή ακόμα και λίγες εβδομάδες , μπορεί να σε προσβάλλει η ιδέα ότι έχεις λάθος τεχνική.

Είτε το γυμναστήριο σας είναι κλειστό, είτε προσπαθείτε να παραμείνετε fit με έναν συγκεκριμένο εξοπλισμό, το τρέξιμο μπορεί να είναι εξαιρετική επιλογή για την απώλεια βάρους.

Οι δρομείς κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα ταχύτητας, από το σούπερ γρήγορο ως το σταθερό χωρίς βιασύνη.

Τόσοι πολλοί δρομείς, ειδικά οι πιο αρχάριοι που βλέπουν ταχεία πρόοδο στην αρχή της προπόνησής τους, παγιδεύονται στο να σκέφτονται ότι για να τρέξεις γρήγορα, πρέπει να προπονηθείς γρήγορα και ότι η ακραία κόπωση είναι μέρος της διαδικασίας.

Είτε είσαι νέος δρομέας, είτε μετράς χιλιόμετρα εδώ και αιώνες, μπορεί να σε απασχολεί η ίδια ερώτηση σχετικά με το ρυθμό της προπόνησης.

Δοκίμασε αυτές τις τεχνικές αν θέλεις να βελτιώσεις την ταχύτητα σου όταν τρέχεις.

Είτε είσαι έτοιμος για τα πρώτα 5k, είτε προπονείσαι για τον επόμενο ημιμαραθώνιο είτε απολαμβάνεις έναν προσιτό τρόπο να δραστηριοποιηθείς, το τρέξιμο μπορεί να είναι ένας ικανοποιητικός τρόπος για να παραμείνεις σε φόρμα, να γίνεις ανταγωνιστικός ή απλώς να ξεφύγεις από το άγχος της καθημερινής ζωής.