Μια υγιεινή και θρεπτική σαλάτα που είναι τόσο εύκολη να φτιαχτεί και μπορείτε να την απολαύσετε είτε ως συνοδευτικό είτε ως κυρίως πιάτο.
Με κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, κρεμμύδια, αγγούρια, μαϊντανό και ρίγανη, αυτή η απλή συνταγή σαλάτας κινόα με τα ρεβίθια θα σας κάνει ευτυχισμένους και ικανοποιημένους.
Αν και χρειάζεται μόλις 10 λεπτά, (εκτός από το χρόνο που χρειάζεται το κινόα να κρυώσει), η σαλάτα αυτή θα σας κρατήσει χορτάτους για ώρες. Γεμάτη όχι μόνο με λαχανικά αλλά και πρωτεΐνες και φυτικές ίνες για ένα ισορροπημένο και θρεπτικό γεύμα.
Αν θέλετε να συμπληρώσετε περισσότερη πρωτεΐνη, προσθέστε στήθος κοτόπουλου σε φέτες.
Να τι θα χρειαστείτε:
Κινόα (το οποίο θα ξεπλύνετε πριν το βράσετε)
Ρεβύθια σε κονσέρβα
Λεπτοκομμένο αγγούρι
Ντοματίνια
Πολύχρωμες πιπεριές
Κόκκινο κρεμμύδι
Φρέσκος μαϊντανός
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Τριμμένο τυρί φέτα
Αλάτι και πιπέρι
Πως να μαγειρέψετε το κινόα
Βάλτε σε μια κατσαρόλα το κινόα, με λίγο αλάτι και νερό σε αναλογία 2 προς 1 να βράσει.
Στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το για 5 λεπτά. Αραιώστε το χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι και έπειτα αφήστε το να κρυώσει όσο ετοιμάζετε τα λαχανικά.
Πως να ετοιμάσετε τη σαλάτα
Ετοιμάστε όλα τα λαχανικά και τοποθετήστε μαζί με τα ρεβίθια σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέστε το κινόα αφού έχει κρυώσει και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια ρίξτε το επιθυμητό λάδι, ξύδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε ξανά. Σερβίρετε ρίχνοντας από πάνω την τριμμένη φέτα.