Αυτό το διάσημο λιπαρό ψάρι είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά. Είναι επίσης νόστιμο και ευρέως διαθέσιμο. Είναι πλούσιος σε βιταμίνη Β12 αλλά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Υλικά:
500γρ. ζυμαρικά φαρφάλες
200γρ. καπνιστό σολομό κομμένο σε φέτες
3 κ.σ κάπαρη
10 λιαστές ντομάτες κομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 χούφτες σπανάκι
Οδηγίες:
- Βράστε τα ζυμαρικά.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το σπανάκι, το κρεμμύδι, το σολομό, τις λιαστές ντομάτες και την κάπαρη.
- Όταν ετοιμαστούν τα ζυμαρικά, σουρώστε τα και ξεπλύνετε τα με κρύο νερό.(αυτό το κάνουμε μόνο όταν τα ζυμαρικά θα χρειαστούν σε κρύο πιάτο)
- Ρίξτε τα ζυμαρικά στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά.
- Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε τα στο ψυγείο.
Εάν θέλετε να είναι το αποτέλεσμα πιο ρευστό προσθέστε λίγη μαγιονέζα.