Και αν έχετε βαρεθεί το σολομό στο φούρνο ή στο τηγάνι, βρέθηκε η παραλλαγή που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σας.
Υλικά:
500 γρ. φρέσκος σολομός
Λίγο σπανάκι ψιλοκομμένο
2 κ.σ άνηθος ψιλοκομμένος
1 κ.σ ξύσμα λεμονιού
2 κ.σ μουστάρδα
Μισό φλυτζάνι νιφάδες βρώμης
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 αυγό
1 κ.σ ελαιόλαδο
Οδηγίες:
- Αφαιρέστε τα κόκαλα και την πέτσα από το σολομό και τοποθετήστε τον στο μπλέντερ.
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά σας εκτός από το σολομό και το λάδι.
- Προσθέστε στο μίγμα τον λιωμένο σολομό. Ίσως χρειαστεί και λίγη ψίχα ψωμιού αν το μίγμα φαίνεται υδαρές.
- Αφήστε το μίγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά.
- Πλάστε τα μπιφτέκια.
- Βάλτε σε ένα τηγάνι το λάδι και τηγανίστε για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά.
Ιδανικά συνοδέψτε τα μπιφτέκια σας με βραστό μπρόκολο.
Καλή όρεξη!