Θα εκπλαγείτε που αυτή η νόστιμη κρεμώδης απόλαυση είναι vegan friendly.
Συστατικά για μια μερίδα
45 γρ αλεύρι φαγόπυρου
120 ml γάλα αμυγδάλου
½ κ.σ μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ φρεσκοκομμένο σχοινόπρασο
150 γρ. μανιτάρια σε φέτες
1 κ.σ σκόνη σκόρδου
½ κ.σ μπούκοβο
1 κ.σ εστραγκόν
120 ml κρέμα βίγκαν
1 κ.σ φυτικό λάδι
25 ml χυμό μήλου
25 γρ. φύλλα ανάμικτης σαλάτας
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ προσθέστε το αλεύρι, το μπείκιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι και το σχοινόπρασο και ανακατέψτε καλά
- Ρίξτε το γάλα και χτυπήστε τα όλα μαζί μέχρι να αποκτήσουν μια απαλή σύσταση
- Προθερμάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε λίγο από το λάδι. Όταν το τηγάνι ζεσταθεί, ρίξτε το μείγμα ώστε να καλυφθεί η βάση του τηγανιού και απλώστε ομοιόμορφα.
- Ψήστε για περίπου 2’ κάθε μεριά της κρέπας.
- Όσο ψήνετε τις κρέπες, ζεστάνετε ένα ακόμα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε λίγο λάδι, και στη συνέχεια τα μανιτάρια, το σκόρδο, το μπούκοβο και το εστραγκόν. Σοτάρετε τα μανιτάρια για 3-4’ ανακατεύοντας συχνά.
- Όταν τα μανιτάρια πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα προσθέστε το χυμό μήλου και ανακτέψτε καλά για 1’.
- Προσθέστε την κρέμα vegan και τα καρυκεύματα.
- Αφήστε το κρεμώδες μείγμα να σιγοβράσει για ένα λεπτό και αφαιρέστε από τη φωτιά
- Μόλις το μείγμα κρυώσει ελαφρώς σερβίρετέ το γεμίζοντας τις κρέπες.