Συνοδεύστε το με λίγα ψητά κολοκυθάκια. Θα σας χρειαστούν μόλις 30’.
Είτε ψήσετε το κοτόπουλο στο φούρνο σας, είτε σε μια ψησταριά, θα βγει τέλειο! Ενισχυμένο με τη γεύση του σκόρδου και του λεμονιού, το στήθος του κοτόπουλου θα βγει τρυφερό και ζουμερό.
Το γεύμα που θα ετοιμάσετε θα είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, χωρίς γλουτένη, χωρίς γαλακτοκομικά και keto-friendly.
Θα χρειαστείτε:
3 κ.σ φρεσκοστυμμένο λεμόνι
2 κ.σ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
½ κ.γ αλάτι
½ κ.γ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
6 κομμάτια στήθους κοτόπουλου χωρίς την πέτσα και τα κόκαλα
(ως κομμάτι θεωρούμε το μισό στήθος)
2 μεγάλα κολοκυθάκια λεπτοκομμένα διαγώνια
Οδηγίες:
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, το λάδι, το σκόρδο και το αλατοπίπερο.
- Βάλτε το κοτόπουλο σε μια σακούλα ψησίματος και ρίξτε μέσα τη μαρινάδα λεμονιού. Σφραγίστε τη σακούλα πιέζοντας την μαρινάδα να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο το κοτόπουλο. Βάλτε στο ψυγείο τουλάχιστον για 30 λεπτά.
- Πλύνετε σχολαστικά τα κολοκυθάκια και αφαιρέστε την υγρασία με χαρτί κουζίνας.
- Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, καθαρίστε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, και τεμαχίστε διαγώνια.
- Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και τοποθετήστε το στον προθερμασμένο φούρνο ή τη σχάρα μαζί με τις φέτες κολοκυθάκια.
- Ψήστε το κοτόπουλο για 30 περίπου λεπτά στο φούρνο γυρίζοντάς το (ή 6 λεπτά σε κάθε πλευρά στη σχάρα). Τα κολοκυθάκια θα είναι έτοιμα νωρίτερα οπότε δώστε προσοχή κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
- Σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό.